'AB, Suriyeliler için bir ÅŸeyler yapmalı'   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 10-24-2012 (16:14)   Son Mesaj: 02-28-2013 (17:49)    Cevap: 1    Gösterim: 327  

    10-24-2012

    'AB, Suriyeliler için bir şeyler yapmalı'

    'AB, Suriyeliler için bir şeyler yapmalı'
    'AB, Suriyeliler için bir şeyler yapmalı'

    Uluslararası Af Örgütü, Suriyeli sığınmacılar konusunda AB'den üzerine düşeni yapmasını istedi.

    Uluslararası Af Örgütü, Suriyeli sığınmacılar konusunda AB'den üzerine düşeni yapmasını istedi. Af Örgütü Direktörü Nicolas Beger, "Suriye'den kaçanların korunmasını güvence altına almak için kararlı eyleme geçmek, Nobel Barış Ödülü'nün son sahibi AB'ninÂ*onur meselesidir" dedi.Örgütten yapılan açıklamada, AB ve üyelerinden, Suriyelileri koruma altına almaları ve iltica etmek isteyenlere adil davranmaları talep edildi.

    Örgüt ayrıca, sığınmacıların asla Suriye'ye ya da AB'ye giriÅŸ yaptıkları üçüncü ülkelere dönmeye zorlanmamalarını ve BM'ninÂ*Suriye krizine bölgesel cevap planına cömert bağış yapılmasını istedi.

    Suriye'den bugüne dek 350 bin kişi komşu ülkelere sığınırken ve BM yıl sonuna kadar bu rakamın 700 bine ulaşmasını beklerken, örgüt, AB'nin bugüne dek sadece 16 bin 500 Suriyeliyi almasını eleştirdi.

    AB sözcüleri ise Suriyelilerin iltica etmek yerine şiddetin sona ermesiyle ülkelerine dönmek istemeleri nedeniyle Türkiye ve Ürdün gibi komşu ülkelerde misafir edilmelerinin daha iyi olacağını savunuyor.

    Kaynak: AA





    'AB, Suriyeliler için bir şeyler yapmalı' Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  02-28-2013, 17:49

    → 'AB, Suriyeliler için bir ÅŸeyler yapmalı'


    Sen kalk adamın bacağını kes sonra ay dur kan akmasın sarayım de.Tam bir trajikomedi,rezalet.
    HiLaLNuRu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) HiLaLNuRu