Muhalifler: ABD'den 1 sent bile almadık   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-24-2012 (16:12)   Son Mesaj: 10-24-2012 (16:12)    Cevap: 0    Gösterim: 454  

    10-24-2012

    Muhalifler: ABD'den 1 sent bile almadık

    Muhalifler: ABD'den 1 sent bile almadık
    Muhalifler: ABD'den 1 sent bile almadık

    Suriyeli muhalifler, Washington'dan kendilerine 1 sent bile yardım gelmediğini söyledi.

    Suriyeli muhalifler, Washington'dan kendilerine 1 sent bile yardım gelmediğini söyledi. Hürriyet Daily News'dan İpek Yezdani'nin haberine göre, Suriye'de muhaliflerin lideri konumundaki Suriye Ulusal Konseyi (SUK), bugüne dek Amerika Birleşik Devletleri'nden kendilerine ve Özgür Suriye Ordusu'na bir sent bile finansal yardım gelmediğini açıkladı.

    SUK'un Türkiye temsilcisi Halid Hoca, Suriye'de Esad rejimine karşı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çatısı altında savaşan savaşçılara bu ay yeniden düzenli maaş dağıtmaya başladıklarını, ancak bugüne dek Suriyeli muhaliflere ABD'den hiçbir maddi yardım gelmediğini iddia etti.

    Hoca, bugüne dek en çok Katar, Libya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden maddi yardım aldıklarını söyledi.

    Hoca, ?ÖSO savaşçılarına daha önceki aylarda da maaş verilmişti, ancak yabancı ülkelerden gelen ödeneğin kesintiye uğraması nedeniyle bir süredir ödeme yapamıyorduk. Şimdi Katar, Libya ve BAE başta olmak üzere yabancı ülkelerden yeniden yardım almaya başladık. Ancak ABD'den bugüne dek bir sent bile yardım alabilmiş değiliz? dedi.

    Hoca, ABD'yi ?verdiği sözü tutmamakla? da eleştirerek, ?Amerikan hükümeti bugüne dek Suriyeli muhalfilere milyonlarca dolar yardımda bulunduğunu söyledi, ancak biz bugüne dek 1 sent dahi almadık. Bu paranın Suriye muhalefetinin hangi kısmına verildiğini merak ediyoruz? diye konuştu.

    ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, son olarak Eylül ayında New York'ta düzenlenen 67'nci Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejimine karşı mücadele veren muhaliflere 45 milyon dolarlık yardım vaadinde bulunmuştu.





    Muhalifler: ABD'den 1 sent bile almadık Yorumları