Bosna'da Kurban Bayramı hazırlıkları   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 10-24-2012 (16:09)   Son Mesaj: 10-24-2012 (16:09)    Cevap: 0    Gösterim: 475  

    10-24-2012

    Bosna'da Kurban Bayramı hazırlıkları

    Bosna'da Kurban Bayramı hazırlıkları
    Bosna'da Kurban Bayramı hazırlıkları

    Bosna-Hersek'te cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı'na 2 gün kala ülkedeki Müslüman nüfusun yaşadığı şehirlerde hareketlilik yaşanıyor.

    Bosna-Hersek'te cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı'na 2 gün kala ülkedeki Müslüman nüfusun yaşadığı şehirlerde hareketlilik yaşanıyor. Başkent Saraybosna'nın tarihi Başçarşı ile şehrin en kalabalık Ferhadiye ve Titova Caddeleri bayram günleri için geleneksel olarak ışıklandırıldı. Saraybosna yakınındaki Stup ile Aneks semtleri yakılarında ise kurbanlıklar için pazarlar kuruldu. Çeşitli kentlerden getirilen kurbanlıklardan küçükbaş hayvanlar 180 ile 250 avro arasında, büyükbaş hayvanlar ise bin ile 2 bin 500 avro arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Ülkede yaşanan ciddi ekonomik krize rağmen halkın kurban pazarına yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

    Kurban Bayramı hareketliliği çarşı ve marketlere de yansıdı. Bayram alışverişi nedeniyle çarşılarda ve marketlerde yoğunluk yaşanıyor.

    -Bayram kutlamalarıyla ilgili fetva yayınlandı-

    Bu arada, Bosna-Hersek İslam Birliği (Diyanet İşleri Başkanlığı) tarafından, bayram kutlamalarıyla ilgili fetva yayınlandı.

    Kurban Bayramı sırasında yapılacak kutlamalarda İslami kurallar dışına çıkılmaması istenen fetvada, şu ifadelere yer verildi:

    "Bosna Hersek'te zaman zaman görülen bayram sırasında alkollü kutlamalar, alkol servisini yapan ve sesli müziğin dinlendiği mekanlarda yapılan kutlamar Müslümanların kural ve adetlerine aykırıdır. Kurban Bayramı, Müslümanların İslam'a uygun şekilde kutlamalar yaptığı, İslam dininin değerlerinin yaşatıldığı ve ibadetlerin yoğunlaştığı bir bayramdır."

    AA





    Bosna'da Kurban Bayramı hazırlıkları Yorumları