Moskova'da 34 ülke Kur'an için yarışacak   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 10-16-2012 (03:59)   Son Mesaj: 10-16-2012 (03:59)    Cevap: 0    Gösterim: 416  

    10-16-2012

    Moskova'da 34 ülke Kur'an için yarışacak

    Moskova'da 34 ülke Kur'an için yarışacak
    Moskova'da 34 ülke Kur'an için yarışacak

    34 ülkenin temsilcisi, bugün başkent Moskova'da açılışı yapılan Uluslararası Kuran Okuma Yarışması için toplandı. 13. kez düzenlenen etkinlik Moskova yönetimi ve Rusya Müftülüğünce gerçekleştiriliyor.

    34 ülkenin temsilcisi, bugün başkent Moskova'da açılışı yapılan Uluslararası Kuran Okuma Yarışması için toplandı. 13. kez düzenlenen etkinlik Moskova yönetimi ve Rusya Müftülüğünce gerçekleştiriliyor. 34 ülkenin temsilcisi, bugün başkent Moskova'da açılışı yapılan Uluslararası Kuran Okuma Yarışması için toplanmış bulunuyor. 13. kez düzenlenen etkinlik, Moskova yönetimi ve Rus Dış İşleri Bakanlığı'nın destekleriyle ülkedeki en büyük Müslüman derneği olan Rusya Müftülüğü'nün yönetiminde gerçekleşiyor.

    Yarışma komitesi başkanı, Rusya Müftülüğü baş yardımcısı Ruşan Hazrat Abbesov'un sözlerine göre katılımcı ülkelerin listesinin %80'i yıllardır değişmiyor. Bu ülkeler arasında Suudi Arabistan, Mısır, Türkiye, İran, Malezya, Suriye ve Tunus bulunmakta.

    İlk olarak bu yıl Senegal, Barbados, Uganda ve İspanya'dan hafızlar öne çıkacak.

    Rusya'nın Sesi ile gerçekleştirdiği bir söyleşide konuşan Ruşan Hazrat şunları dile getirdi: "Saygıdeğer hafızlarımızı 13. kez sevinçle kucaklıyoruz. Bu, bizim için büyük bir onur. Doğal olarak yarışmamız, organizasyon bakımından her yıl mükemmelliğe doğru ilerliyor. Bu sene yapılan büyük bir değişiklik, eleme turlarının yapılması olacak. Geri kalan her şey geleneksel bir şekilde devam edecek. Bu, 14 ekim günü finalistlerin performansından sonra, oyların sayımı sırasında gösterilecek kültürel bir program olacak. Kazananlara ödüllerinin takdim edilmesi, para ödüllerinin ve yarışma için özel olarak hazırladığımız hatıra hediyelerinin verilmesi de geleneksel bir şekilde gerçekleşecek."

    Bugün Rusya Müftülüğü başkanlığında eleme turunun birinci etabı gerçekleştirildi. Yarın sabah 7 finalist belirlenecek. Günün ikinci yarısında ise Moskova halkı ve en önemlisi jüri, ustalıkları değerlendirecek. Jüride Rusya ümmetinin temsilcisi de yer alacak.

    Ruşan Hazrat konuşmasına şöyle devam etti: "Penza Bölgesi (Merkez Rusya) Müftüsü İslam-Hazrat Daşkin. Profesyonel bir hafız ve ilahiyat ustasıdır. Bu yılla birlikte jüride ikinci kez yer alacak. Onun yanında Suudi Arabistan, İran, Türkiye ve Yemen'den temsilciler de hafızları değerlendirecekler. Bu, profesyonel bir iş. Onları Moskova'ya Suudi Arabistan'daki Uluslararası Kuran Hatmetme Organizasyonu, Türkiye'deki Diyanet İşleri Bakanlığı gibi profesyonel kurumlar yönlendirdi. Yarışma katılımcıları arasında Ruslar da yer alıyor. Mesela Hüseyin Rabadanov. Kendisi Rusya genelinde yapılan yarışmada birincilik kazanan Dağıstan Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti temsilcisidir."

    Moskova'daki yarışmanın geçen seneki galibi, Mescid-i Aksa camisinin imamı, 28 yaşındaki Filistinli Said İbrahim Said Davut olmuştu.

    13. Uluslararası Kuran Okuma Yarışması'nın bir sonraki en iyi hafızının kim olacağını ise yarın, yani 14 ekimde öğreneceğiz.

    Kaynak: Rusya'nın Sesi radyosu





    Moskova'da 34 ülke Kur'an için yarışacak Yorumları