Başbakanın imzasını taklite 2 gözaltı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 09-27-2012 (04:30)   Son Mesaj: 09-27-2012 (04:30)    Cevap: 0    Gösterim: 315  

    09-27-2012

    Başbakanın imzasını taklite 2 gözaltı

    Başbakanın imzasını taklite 2 gözaltı
    Başbakanın imzasını taklite 2 gözaltı

    KKTC'de Başbakan İrsen Küçük'ün imzasını taklit ederek bakan ve bürokratlara yönelik sahte talimat belgeleri hazırladığı iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

    KKTC'de Başbakan İrsen Küçük'ün imzasını taklit ederek bakan ve bürokratlara yönelik sahte talimat belgeleri hazırladığı iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. KKTC'de Başbakan İrsen Küçük'ün imzasını taklit ederek bakan ve bürokratlara yönelik sahte talimat belgeleri hazırladığı iddiasıyla Kamu Hizmeti Komisyonu Üyesi Mustafa Tanju Tokay ve Kamu Hizmeti Komisyonu Sınav Müdürü Emir Hüseyin Emirkanı gözaltına alındı.

    KKTC'de yayımlanan Afrika gazetesinde 21 Eylül'de yer alan "Başbakan İrsen Küçük imzalı sahte belge olayı" haberi hakkında başlatılan polis soruşturmasının ardından, Kamu Hizmeti Komisyonu görevlileri Tokay ve Emirkanı bugün gözaltına alınarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

    Duruşmada savcılık makamı, Tokay ve Emirkanı'nın, Başbakan Küçük'ün imzasını taklit ederek sahte belgeler düzenledikleri suçlamasını kabul ettiklerini, olayla ilgili incelenecek birçok emare olduğunu, 3 yerin daha aranmasını istediğini belirterek zanlıların gözaltı süresinin 3 gün daha uzatılmasını talep etti.

    Tokay ve Emirkanı'nın avukatları ise, müvekkillerinin kendi rızalarıyla ifade vermediğini belirtti ancak tutukluluk süresine itirazda bulunmadı.

    Mahkeme hakimi de, savcının talebi doğrultusunda Tokay ve Emirkanı'nın gözaltı süresini 3 gün daha uzattı.

    Başbakan İrsen Küçük'ün imzası taklit edilerek bakanlara gönderildiği iddia edilen belgelerde, Küçük'ün, 21 Ekim'de yapılacak Ulusal Birlik Partisi (UBP) kurultayını kazanmak için bakan ve bürokratlardan yetkilerini partizanca kullanmalarını istediği öne sürülüyor.

    21 Ekim'de yapılacak UBP kurultayında, İrsen Küçük ile eski Sağlık Bakanı ve Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif genel başkanlık için yarışacak.

    Bu arada Başbakan ve UBP Genel Başkanı Küçük, KKTC polisine olayı kısa sürede sonuçlandırarak konuyu yargıya intikal ettirdiği için teşekkür etti. Başbakan, "İrsen Küçük adını yıpratmak ve diğer adaya avantaj sağlamak yolunda gözlerini karartanların, hayali evraklar üretip bunu servis edenlerin ve siyasi çalışmalarını evrak sahteciliğine kadar vardıranların yargı önünde hesap vermekten kaçamayacaklarına olan inancım tamdır" dedi.

    Kaynak: AA





    Başbakanın imzasını taklite 2 gözaltı Yorumları