Saraybosna'da helal ürün forumu   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 09-27-2012 (04:32)   Son Mesaj: 09-27-2012 (04:32)    Cevap: 0    Gösterim: 616  

    09-27-2012

    Saraybosna'da helal ürün forumu

    Saraybosna'da helal ürün forumu
    Saraybosna'da helal ürün forumu

    Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, ülkenin Avrupa'nın helal gıda pazarında söz sahibi olması amacıyla "helal ürün forumu" düzenlendi.

    Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, ülkenin Avrupa'nın helal gıda pazarında söz sahibi olması amacıyla "helal ürün forumu" düzenlendi. Bosna-Hersek Helal Ürün Sertifikalandırma Ajansı tarafından organize edilen "SAHAFF-2012 Saraybosna Helal Forumu", başkent Saraybosna'daki Unitic iş merkezinde yapıldı.

    Bosna'da ilk kez düzenlenen forum, GHB Yatırım, Skenderiya Spor ve Kültür Merkezi, Bosna-Hersek Reis-ul Uleması Mustafa Ceriç, Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Bosna-Hersek Federasyonu Çevre ve Turizm Bakanlığı, Tarım, Su ve Orman İşleri Bakanlığı ile Bosna-Hersek Dış Ticaret Odası'nın desteğiyle gerçekleştirildi.

    Helal Ürün Sertifikalandırma Ajansı Müdürü Amir Sakiç, forumun açılışında yaptığı konuşmada, düzenlenen forumun Bosna-Hersek'te helal ürünlere ilişkin gelişmelerin tanıtılacağı bir platforma dönüşmesini amaçladıklarını söyledi. Sakiç, "Helal kavramı çok geniş bir kavram. Bunu sadece bir gün gibi kısa bir süre içerisinde tam manasıyla anlatmak mümkün değil. Forum kapsamında yapılacak sunumlarla helal kavramının her yönüne değinmeye çalıştık" dedi.

    Bosna-Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta olduğu için forumda kendisini dış politika danışmanı Haris Başiç temsil etti. Haris Başiç, forum sayesinde Bosna-Hersek'in helal ürün piyasasının lider isimleri arasında gireceğini söyledi.

    Forumun açılışını yapan Bosna-Hersek Reis-ul Uleması Dr. Mustafa Ceriç de Helal Ürün Sertifikalandırma Ajansı'nın böyle bir çalışma yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Görevini yeni seçilen Reis-ul Ulema Hüseyin Kavazoviç'e kasım ayında devredecek olan Mustafa Ceriç, "Bosna-Hersek'te üreticiden çok tüketici, zenginden çok fakir var. Amacımız Avrupa'nın helal gıda ürünleri üretiminde lider ve merkez haline gelmek. Nasıl Suudi Arabistan'ın araçların yakıtı olan benzini varsa bizim de insanın yakıtı olan suyumuz var" diye konuştu.

    Mustafa Ceriç, Bosna-Hersek'in Avrupa helal ürün piyasasından önemli bir konuma sahip olması için uğraştıklarını, bu yöndeki çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

    Forumda söz alan konuşmacı ve uzmanlar, helal sertifikasının önemini, bölgede helal ürünlere bakışı ve helal piyasasındaki son gelişmeleri anlattı.

    Kaynak: AA





    Saraybosna'da helal ürün forumu Yorumları