Suriyeli muhalifler Telebyad'da böyle kazandı   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 09-22-2012 (21:54)   Son Mesaj: 09-22-2012 (21:54)    Cevap: 0    Gösterim: 331  

    09-22-2012

    Suriyeli muhalifler Telebyad'da böyle kazandı

    Suriyeli muhalifler Telebyad'da böyle kazandı
    Suriyeli muhalifler Telebyad'da böyle kazandı

    Telebyad'da, Suriye askerleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmada yaşananlar cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde çatışmaların yanı sıra bombalanan köyden kaçan Türkmenler de var...

    Telebyad'da, Suriye askerleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmada yaşananlar cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde çatışmaların yanı sıra bombalanan köyden kaçan Türkmenler de var... Telebyad\'da, Suriye askerleri ile muhalifler arasında çıkan çatışma cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

    Bir muhalif, ilçe merkezinde bulunan istihbarat merkezi El Muhaberat'ın ele geçirildiği çatışmayı cep telefonu kamerasına kaydetti. Görüntülerde istihbarat merkez binasını uzun namlulu tüfek ve roketatarlarla vuran muhalifler, yaklaşık yarım saat sonra binanın kontrolünü ele geçirdi.

    Bu binanın ve ardından polis merkezinin geçirilmesi ile muhalifler, burada bulunan ve Türkiye tarafından da görülen Suriye bayrağını direkten indirdi.

    Muhalifler tarafından kaydedilen görüntülerde ayrıca, ilçe merkezine 6 kilometre mesafedeki Türkmen kökenli nüfusun yoğunlukla yaşadığı Dede Köyü'nün top atışları ile vurulması ve burada yaşayan insanların kaçışı da yer alıyor.

    TELEBYAD BOÅžALDI

    Öte yandan, Telebyad\'da yaşayanların şiddetli çatışmaların ardından ilçeyi terk ettiği öğrenildi. 7 bin nüfuslu ilçe merkezinde günlerdir süren çatışma sonrası insanların, başka kentlere veya akrabalarının bulunduğu köylere gittikleri bildirildi.

    Â*







    Suriyeli muhalifler Telebyad'da böyle kazandı Yorumları