Tedavi olamayan Gazzeli kız 127 kilo oldu   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 09-17-2012 (23:14)   Son Mesaj: 09-17-2012 (23:14)    Cevap: 0    Gösterim: 354  

    09-17-2012

    Tedavi olamayan Gazzeli kız 127 kilo oldu

    Tedavi olamayan Gazzeli kız 127 kilo oldu
    Tedavi olamayan Gazzeli kız 127 kilo oldu

    Gazzeli Nur ez Zebede, henüz 11 yaşında. İsrail'in uyguladığı ambargo yüzünden genetik hastalığını tedavi ettiremiyor. 'Bana yardım edin' diyen Zebede, 127 kiloya ulaştı.

    Gazzeli Nur ez Zebede, henüz 11 yaşında. İsrail'in uyguladığı ambargo yüzünden genetik hastalığını tedavi ettiremiyor. 'Bana yardım edin' diyen Zebede, 127 kiloya ulaştı. ''Prader Willi'' sendromu adı verilen genetik hastalık nedeniyle 127 kiloya ulaşan Nur, Gazze'de hastalığının tedavisi bulunmaması ve ambargo sebebiyle yurtdışına çıkamaması sebebiyle hayatını devam ettirmekte zorlanıyor.

    Nur'un babası Abdurrahman ez-Zebede, kızında genetik hastalık olduğunu, bunun yanında tansiyon, şeker ve zeka geriliği gibi rahatsızlıkları bulunduğunu ifade etti.

    Gazze'de doktorların hastalığa çözüm bulamadığını söyleyen Abdurrahman, doktorların ağrı kesici, şeker ve tansiyonu ayarlayan ilaçlar vermekle yetindiklerini belirtti.

    Doktorların ellerinde çözüm yok

    Boğulmaktan korktuğu için yatakta uyuyamayan Nur, ''Tedavim için bana yardımcı olun. Diğer arkadaşlarım gibi olmak istiyorum. Artık yoruldum'' diyerek feryadını dile getiriyor.

    Baba Zebede, kızını apartmanın merdivenlerinden çıkaramadığı için okula gönderemediğini belirterek, Filistin'deki ve Filistin dışındaki uluslararası sivil toplum kuruluşlarına, hayır kurumlarına, yetkililere kızının acılarının dinmesi için tedavi olmasına yardım etmeleri çağrısında bulundu.

    Genetik hastalık olan Prader Willi Sendromu, hastada solunum problemi, 6 yaşına kadar genel gelişimsel bozukluklar, 6 yaşından sonra aşırı iştah, ilerleyen yaşlarda obezite, hafif ya da orta derecede zeka geriliği gibi sorunlara sebep oluyor.

    Kaynak: AA





    Tedavi olamayan Gazzeli kız 127 kilo oldu Yorumları