'Temsilci başarısız olursa askeri müdahale olur'   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 09-09-2012 (11:47)   Son Mesaj: 09-09-2012 (11:47)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    09-09-2012

    'Temsilci başarısız olursa askeri müdahale olur'

    'Temsilci başarısız olursa askeri müdahale olur'
    'Temsilci başarısız olursa askeri müdahale olur'

    Libya'nın Arap Birliği Temsilcisi Danışmanı Ahmed Abdusselam, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahtar el-İbrahimi'nin görevini başaramazsa Suriye'ye askeri müdahale olabileceğini söyledi.

    Libya'nın Arap Birliği Temsilcisi Danışmanı Ahmed Abdusselam, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahtar el-İbrahimi'nin görevini başaramazsa Suriye'ye askeri müdahale olabileceğini söyledi. Abdusselam, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile yarın Kahire'de görüşmesi beklenen El-İbrahimi'nin, ilk aşamada Suriye rejimi ile muhalefetin taleplerini belirleyerek taraflar arasında diyalog kanalları açmaya çalışacağını söyledi.

    Suriye'de durumun çok karışık olduğunu belirten Abdusselam, Arap Birliği'nin, Suriye rejimine verdikleri desteği çekmeleri için Çin ve Rusya ile görüşme niyetinde olduğunu açıkladı. Abdusselam, Suriye muhalefetinin çatışmalarda ölenlere ilişkin verdiği rakamları da "abartılı" bulduğunu belirtti.

    Libya örneği

    Arap Birliği Dışişleri Bakanlarının geçen hafta sonu gerçekleştirdiği toplantıda BM Güvenlik Konseyi'ni Suriye krizine müdahil olmaya çağırmasına değinen Abdusselam, Arap ülkelerinin tamamının dış müdahaleye karşı olduğunu ancak şartların Libya'da olduğu gibi kısmi müdahaleyi gerektirebileceğini, El-İbrahimi'nin görevinin başarısızlıkla sonuçlanması durumunda ise bu senaryonun en uygun adım olacağı görüşünü dile getirdi.

    Arap ülkelerinin Esed rejiminin iktidarı bırakmasında hemfikir olduğunu kaydeden Abdusselam, ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinden sonra Suriye'de şartların değişeceği öngörüsünde bulundu.

    Kaynak: AA





    'Temsilci başarısız olursa askeri müdahale olur' Yorumları