´Suriye rejimi İdlib´de savaş suçu işledi´   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 05-02-2012 (13:48)   Son Mesaj: 05-02-2012 (13:48)    Cevap: 0    Gösterim: 364  

    05-02-2012

    ´Suriye rejimi İdlib´de savaş suçu işledi´

    ´Suriye rejimi İdlib´de savaş suçu işledi´
    İnsan Hakları İzleme örgütü (HRW), Suriye ordusunu 12 Nisan'da ateşkesin başlamasından önce İdlib bölgesinde 95 sivili öldürmek ve onlarca evi ateşe vermekle suçladı.

    HRW, "Barış planı müzakereleri sırasında İdlib'de savaş suçları" başlıklı raporunda, güvenlik güçlerinin operasyonunun 22 Mart-6 Nisan'da, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın çatışmaların sona ermesi için Suriye hükümetiyle görüştüğü sırada düzenlendiğini belirtti.

    İdlib'deki Taftanaz, Sarakeb, Sermin ve Hazano kentlerinde yapılan araştırmalara dayanan raporda, diplomatlar Annan'ın planının ayrıntılarını görüştüğü sırada, Suriye tanklarının ve helikopterlerinin kentlere saldırdığı kaydedildi.

    HRW yetkililerinden Anna Neistat, bölgeye yaptıkları ziyarette yanan evler, mağazalar ve araçlar gördüklerini, yakınları öldürülen kişilerle konuştuklarını belirterek, en az 95 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

    Neistat, güvenlik güçlerinin onlarca kişiyi keyfi olarak tutukladığını, bu kişilerden üçte ikisinin halen tutuklu olduğunu ve işkence gördüğünü belirtti.




    ´Suriye rejimi İdlib´de savaş suçu işledi´ Yorumları