Netanyahu´nun babası öldü   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-30-2012 (09:47)   Son Mesaj: 04-30-2012 (09:47)    Cevap: 0    Gösterim: 463  

    04-30-2012

    Netanyahu´nun babası öldü

    Netanyahu´nun babası öldü
    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun babası Benzion Netanyahu öldü.

    İsrail Başbakanlık bürosundan yapılan açıklamada, tarihçi, siyonist aktivist Benzion Netanyahu'nun 102 yaşında öldüğü bildirildi.

    Polonya'nın başkenti Varşova'da Benzion Mileikovsky olarak dünyaya gelen Netanyahu, güçlü bir Yahudi ordusu oluşturulması ve Ürdün nehrinin her iki yakasını içine alan bir Yahudi devleti kurulmasını savunan revizyonist siyonist lider Ze'ev Jabotinsky'nin taraftarları arasında yer aldı ve 1940 yılından ölümüne kadar yardımcılığı görevini yürüttü.

    ABD'nin Philadelphia kentinde Dropsie College'da tarih doktorası yapan Netanyahu, daha sonra Denver Üniversitesi tarih ve İbrani edebiyatı bölümlerinde profesör olarak çalıştı, ayrıca Cornell Üniversitesi'nde semitik diller ve edebiyatı bölümü başkanlığı görevinde bulundu.

    Akademik kariyeri dolayısıyla sürekli olarak ABD ile İsrail arasında seyahat eden Netanyahu, akademik çevrelerde en çok, İspanya'daki Yahudileri hedef alan Orta Çağ engizisyonu konusunda yaptığı araştırmayla tanınıyordu.

    Pek çok uzman Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, babası Benzion Netanyahu hayatta olduğu sürece, İsrail'in Arap komşularıyla kapsamlı bir barış anlaşması imzalamaya duygusal olarak hazır olmadığı yorumunda bulunuyor. Netanyahu ise bu yorumları reddediyor.




    Netanyahu´nun babası öldü Yorumları