Suriye´de ölü sayısı 29´a yükseldi   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-28-2012 (23:44)   Son Mesaj: 04-28-2012 (23:44)    Cevap: 0    Gösterim: 368  

    04-28-2012

    Suriye´de ölü sayısı 29´a yükseldi

    Suriye´de ölü sayısı 29´a yükseldi
    Suriye Genel Devrim Konseyi, yönetim karşıtı çıkan gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ölü sayısının 29'a yükseldiğini duyurdu.

    Suriye Genel Devrim Konseyi, çeşitli kentlerde muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlar ve yönetim karşıtı çıkan gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ölü sayısının 29'a yükseldiğini duyurdu.

    Muhalif yapılanmalardan sorumlu olan konsey, başkent Şam'ın birçok semtinde düzenlenen operasyonlarda ve Meserab'ta ordudan ayrılan askerlerle ordu birlikleri arasında çıkan çatışmalarda 14'ten fazla kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını, Hareste'de ise güvenlik güçlerinin ağır silahlarla baskınlar düzenlediğini belirtti.

    Ülkenin kuzeyinde yer alan Halep ve İdlib kentlerinde 5'er, iç kesimlerde yer alan Hama'da 3 ve Humus kentinde ise 2 kişinin güvenlik güçlerince açılan ateşte yaşamını yitirdiğini vurgulayan konsey, Humus'a bağlı Rastan ilçesinde akşam üstü düzenlenen yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğunu aktardı.

    İdlib Eriha'daki Erbain Dağı'nda ordunun ağır silahlarla saldırıya geçtiğini, Serakib kentinde ise kontrol noktalarından yerleşim birimlerine güvenlik güçlerince ateş açılması nedeniyle yaralıların olduğunu duyuran konsey, Halep Hayan'da tank ve havan topu mermilerinin yerleşim birimlerine düşmesi sonucu ölen ve yaralananların bulunduğunu bildirdi.

    Bu arada yerel muhalifler, Dera'nın Hıyta ilçesindeki operasyonların gerçekleştiği yere gitmek isteyen BM gözlemcilerinin güvenlik güçlerince turistik yerlere götürüldüğünü ve halkla görüştürülmediğini ileri sürdü.

    Muhalifler, Şam'ın Duma kentinde güvenlik güçlerinin bir hayır derneğine baskın düzenlediğini ve çalışanları yaralılara yardım ettikleri gerekçesiyle gözaltına aldığını, derneğin paralarına el koyduğunu söylediler.

    Suriye resmi haber ajansı SANA ise ülke genelinde silahlı gruplarla girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden 16 askerin cenazelerinin memleketlerine gönderildiğini duyurdu.




    Suriye´de ölü sayısı 29´a yükseldi Yorumları