Berlin´de Burak Bektaş için yürüyüş düzenlendi   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-28-2012 (19:48)   Son Mesaj: 04-28-2012 (19:48)    Cevap: 0    Gösterim: 348  

    04-28-2012

    Berlin´de Burak Bektaş için yürüyüş düzenlendi

    Berlin´de Burak Bektaş için yürüyüş düzenlendi
    Almanya'nın başkenti Berlin'de, kimliği belirsiz bir kişi tarafından 5 Nisan'da sokak ortasında öldürülen 22 yaşındaki Burak Bektaş için bir yürüyüş düzenlendi.

    Yunus Kaya adlı bir gencin facebook üzerinden organize ettiği ve "Hoşgörüsüzlüğe ve Şiddete Karşı" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe katılan yüzlerce kişi Bektaş'ın öldürülmesini kınadı ve şiddete karşı sloganlar attı.

    Yürüyüşe Bektaş'ın babası Ahmet Bektaş ve amcası Mustafa Bektaş ile diğer yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

    Bektaş'ın öldürüldüğü Neukölln Hastanesinin önüne kadar yürüyen vatandaşlar, burada "Katili bulun" ve "Burak ölmedi, kalbimizde yaşıyor" şeklinde sloganlar attı.

    Acılı baba, cinayetin aydınlatılması için elinden gelen her şeyi yapacağını belirterek, hiç kimseyi suçlamak istemediğini, tek arzusunun oğlunun katilinin bulunması olduğunu söyledi.

    Burak Bektaş, Neukölln Hastanesinin önünde 4 arkadaşıyla birlikte sohbet ederken, yanlarına yaklaşan kimliği belirsiz bir kişi bir tabancayla grubun üzerine ateş açmış, olayda Bektaş hayatını kaybederken 16 ve 17 yaşlarındaki 2 arkadaşı da yaralanmıştı.




    Berlin´de Burak Bektaş için yürüyüş düzenlendi Yorumları