Malezya´da 222 gösterici gözaltına alındı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-28-2012 (19:44)   Son Mesaj: 04-28-2012 (19:44)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    04-28-2012

    Malezya´da 222 gösterici gözaltına alındı

    Malezya´da 222 gösterici gözaltına alındı
    Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da, seçimlerde reform talebiyle onbinlerce kişinin katıldığı ve çatışmalara dönüşen gösteri sırasında polis 222 kişiyi gözaltına aldı.

    Başkentin ortasındaki Bağımsızlık Meydanı'nda gösteri yasağına rağmen, sayıları polise göre 30 bin, bağımsız Malezya medyasına göre 60 bin olan göstericiler, polis barikatını aşmaya kalkışınca çatışma çıktı.

    Güvenlik güçleri, göstericileri dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı.

    Emniyet müdürü Ramli Yusuf, 222 göstericinin gözaltına alındığını belirtirken, bu sayının artabileceğini söyledi.

    Göstericiler, ülkedeki seçim komisyonunun taraflı olduğunu savunuyor ve seçmen listelerine sahte seçmenlerin sokulduğunu iddia ediyor.

    Gösterinin organizatörleri ise daha uzun seçim kampanyası süresi, yurt dışındaki Malezya vatandaşlarının oy kullanmalarının temin edilmesini sağlayacak değişiklikler gibi konularda taleplerini dile getiriyor.

    Hükümet yetkilileri ve seçim komisyonu görevlileri ise eylemcilerin endişelerinin abartılı olduğunu savunuyor.

    Malezya'da Başbakan Necib Razak'ın liderliğindeki koalisyon hükümeti, 50 yılı aşkın bir süredir yönetimi elinde bulunduruyor.

    AA




    Malezya´da 222 gösterici gözaltına alındı Yorumları