Westerwelle: Timoşenko haberleri şok etti   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-28-2012 (18:48)   Son Mesaj: 04-28-2012 (18:48)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    04-28-2012

    Westerwelle: Timoşenko haberleri şok etti

    Westerwelle: Timoşenko haberleri şok etti
    Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, cezaevinde tutuklu bulunan eski Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko'ya kötü muamele yapıldığı yönündeki haberlerin kendisini şok ettiğini söyledi.

    Bakan Westerwelle, yarın yayınlanacak "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" gazetesine yaptığı açıklamada, Timoşenko'ya yönelik kötü muamele haberlerinin doğrulanması durumunda hiç bir şey olmamış gibi normal gündeme geçemeyeceklerini belirterek, "Yulya Timoşenko'ya kötü muamele yapıldığı haberleri beni şok etti" dedi.

    Ukrayna'daki tüm hukuki ve ahlaki sorumluluklara aykırı olarak Timoşenko'ya tıbbi tedavi yapılmadığını, Timoşenko'nun ailesinin ve dostlarının büyük endişe içinde olduğunu ifade eden Westerwelle, aynı şekilde cezaevinde bulunan Timoşenko'nun eski 3 bakanının durumunu da yakından izlediklerini kaydetti.

    Westerwelle, "Demokrasi, siyasi rakibine de saygı duymak demektir, hukuk devleti anlayışı, siyasi çekişmelerin ceza hukuku vasıtasıyla yapılmaması demektir" şeklinde konuştu.




    Westerwelle: Timoşenko haberleri şok etti Yorumları