ABD Gizli servisinde yeni skandal   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-27-2012 (21:47)   Son Mesaj: 04-27-2012 (21:47)    Cevap: 0    Gösterim: 393  

    04-27-2012

    ABD Gizli servisinde yeni skandal

    ABD Gizli servisinde yeni skandal
    ABD Gizli Servisi, Obama'yı korumakla görevli bazı ajanlarının El Salvador'da striptizcilere ve hayat kadınlarına ödeme yaptıkları iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.

    Başkan'ı korumakla yükümlü tam donanımlı güvenlik ekibinin 2011'de bir striptiz kulübünde cinsel yakınlaşma amacıyla ödeme yaptıkları rapor edildi.

    Demokratik Parti'den Kongre üyesi Elijah Cummings Gizli Servis Direktörü'nün henüz hiçbir bilgiyi güvenilir bulmadığını söyledi.

    Daha yakınlarda bazı Gizli Servis üyeleri ve askeri personelin Kolombiya'da adlarının karıştığı başka bir seks skandalı ortaya çıkmıştı.

    Amerikalılar'ın Kolombiya'nın Cartagena kentindeki bir otelde 20'den fazla kadınla eğlendikleri yönündeki suçlamalar üzerine sekiz ajan servisteki görevlerinden ayrılmıştı.

    Ajanlar, bu ayın başında katıldığı Amerikalar Zirvesi'nde, ABD Başkanı Barack Obama'nın güvenliği sağlamakla görevli ekiptendi.

    Olayla ilgili açığa alınan 12 askeri personel hakkındaki soruşturma da devam ediyor.

    Cummings gazetecilere yaptığı açıklamada son iddiaların ortaya çıkması üzerine, Gizli Servis Direktörü Mark Sullivan'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

    Cummings "Direktör henüz hiçbir şeyi güvenilir bulmamış ama hala konuyu inceliyor" dedi.

    'Affedilemez davranış'

    AP Haber Ajansı'na konuşan Gizli Servis Sözcüsü Edwin Donovan da açıklamasında benzer bir yaklaşım sergileyerek konunun üzerine uygun bir şekilde gidebilmek için kendilerine henüz yeteri kadar güvenilir bilgi ulaşmadığını belirtti.

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland de Seattle merkezli KIRO TV'ye yaptığı açıklamada Bakanlığın El Salvador'daki iddiaları incelediğini belirtti.

    Rapora göre ABD'nin Büyükelçilik görevlileri de striptiz kulübünü ziyaret etti.

    ABD Yurtiçi Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, Senato'daki açık oturumda olayda Başkan Barack Obama'nın güvenliğinin riske atılmadığını ancak bu uygunsuz davranışın 'affedilemez' olduğunu söyledi.

    Kongre üyesi Sheila Jackson da Perşembe günü CNN'e yaptığı açıklamada Kolombiya skandalı üzerine yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapmayı planladığını açıkladı.

    BBC




    ABD Gizli servisinde yeni skandal Yorumları