Ürdün´de yeni başbakana protesto   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-27-2012 (19:44)   Son Mesaj: 04-27-2012 (19:44)    Cevap: 0    Gösterim: 406  

    04-27-2012

    Ürdün´de yeni başbakana protesto

    Ürdün´de yeni başbakana protesto
    Ürdün'ün başkenti Amman'da bin kadar gösterici, Başbakan Avn Şevket el-Hasavni'nin yerine Fayez Taravne'nin atanmasını protesto etti.

    Basın mensupları, başkentin merkezinde ülkedeki başlıca muhalif güç olan muhafazakarlar ile başka parti ve gençlik hareketlerinin çağrısıyla toplanan göstericilerin, "Halk siyasi değişim istiyor, sadece hükümetin değişmesini değil" yazılı pankartlar taşıdıklarını belirttiler.

    "Taravne, halk tarafından seçilmediysen, karar alma yetkin yok" şeklinde sloganlar atan göstericilerin taşıdıkları bir başka pankartta da, "Ürdün'de ısmarlanan yemeğin gelmesi 45 dakika, başbakanı değiştirmek ise 30 dakika sürer" yazıyordu.

    Ürdün'de muhalefet, Ocak 2011'den beri düzenli olarak siyasi ve ekonomik reform talebiyle gösteri yapıyor ve başbakanın parlamento tarafından seçilmesini istiyor.

    Ürdün'de altı ay önce reformlar için son şans diye takdim edilerek göreve getirilen el-Hasavni'nin dün istifası Kral Abdullah tarafından kabul edilmiş ve yerine 1990'lı yılların sonunda başbakan görevinde bulunan Fayez Taravne getirilmişti.

    Taravne'nin hükümeti gelecek hafta kurması bekleniyor.




    Ürdün´de yeni başbakana protesto Yorumları