Hollanda´da 2 Türk´e kraliyet nişanı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-27-2012 (16:47)   Son Mesaj: 04-27-2012 (16:47)    Cevap: 0    Gösterim: 421  

    04-27-2012

    Hollanda´da 2 Türk´e kraliyet nişanı

    Hollanda´da 2 Türk´e kraliyet nişanı
    Hollanda’da her yıl geleneksel olarak dağıtılan Kraliyet Nişanı’na bu sene ülkenin farklı bölgelerinde yaşayan 2 Türk de layık görüldü.

    Toplum yararına gerçekleştirdikleri gönüllü çalışmalarıyla ödülü almaya hak kazanan Bekir Cebeci"ye Rotterdam"da, Mustafa Taflan"a ise Deventer'de düzenlenen törende nişanları takdim edildi.

    Her yıl geleneksel olarak 30 Nisan"da kutlanan Kraliçe Günü dolayısıyla dağıtılan nişanları bu yıl ülke genelinde 3 bin 400 kişinin almaya hak kazandığı belirtildi.

    Rotterdam"da uzun yıllardır yaptığı gönüllü çalışmalarla tanınan Bekir Cebeci, manevi değeri yüksek bu nişanı aldığı için mutluluk duyduğunu söyledi. Son ana kadar nişanı alacağından haberinin olmadığını kaydeden Cebeci, ismi açıklandığında büyük bir sürpriz yaşadığını belirtti.

    1980"li yıllardan bu yana özellikle eğitim başta olmak üzere siyasal ve sosyal alanda toplum yararına bir çok gönüllü hizmette bulunduğunu anlatan Cebeci, yaptığı çalışmalarının bu şekilde takdir edilmesinin onur verici olduğuna vurgu yaptı.

    Siyasetle de meşgul olan Bekir Cebeci, bir dönem İşçi Partisi"nden (PvdA) Kuzey Hollanda Eyalet Meclisi üyeliği yaptı.




    Hollanda´da 2 Türk´e kraliyet nişanı Yorumları