Yunanistan duvarı 3-4 ayda bitirecek   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-27-2012 (15:46)   Son Mesaj: 04-27-2012 (15:46)    Cevap: 0    Gösterim: 353  

    04-27-2012

    Yunanistan duvarı 3-4 ayda bitirecek

    Yunanistan duvarı 3-4 ayda bitirecek
    Yunanistan İçişleri Bakanı Michailis Chrysochoidis, Türk-Yunan sınırında inşa edilen duvarın üç dört ay içinde bitirileceğini belirtirken ülke olarak sorunun arasında kaldıklarını savundu.

    Michailis Chrysochoidis, ABHaber ile yaptığı mülakatta ülkesinin, AB ile Türkiye arasında yaşanan vize sorununun arasında kaldığını söyledi. Türk-Yunan sınırında (Trakya) inşa edilen duvar inşasında sona gelindiğini, 14 kilometrelik duvarın üç dört ay içinde bitirileceğini anlatan Chrysochoidis, Türkiye"nin AB ile Geri Kabul Anlaşması imzalaması çağrısında bulunurken Yunanistan olarak Türkiye"ye vizelerin kolaylaştırılmasını desteklediklerini kaydetti.

    Türk Yunan sınırında yaşanan göç sorunuyla ile ilgili kamuoyunda algılanan biri yasal, diğerinin de yasal olmayan iki sorunun bulunduğunu ifade eden Bakan, şöyle devam etti:

    "Yasal olan boyutta Türkiye"nin vize politikalarında değişikliğe giderek 3.dünya ülkelerine vizeleri kaldırmasıyla birlikte başlayan sorundur. Çünkü bildiğiniz üzere Cezayir, Afganistan, Suriye ve daha birçok yerden Türkiye"ye uçak seferleri düzenlenmekte ve bu ülkelerden gelen vatandaşlar Türkiye"ye vizesiz girmekte.Bu konu bizi tedirgin etmektedir... Örneğin Cezayir"den günde iki uçak seferi var. Türkiye"ye yine Afganistan"dan uçak seferleri var. Bu önemli bir sorun. İnsanlar Türkiye"ye vizesiz giriyor. Şimdi yasal olarak Türkiye"ye gelen insanlar daha sonra sonra yasal olmayan bir şekilde Yunanistan"a geçiyor."

    Yunan Bakanı, "Yasal olmayan boyut işte burda başlıyor.Türkiye"ye 3. ülkelerden gelen gelen insanlar Türkiye'deki bazı odak noktaları tarafından kaçak olarak İstanbul"dan Meriç"e getiriliyor veya İzmir"e Ayvalık"a getirilip Yunanistan"a girişi sağlanıyor" dedi.

    -"FRANSA VE ALMANYA TÜRKLERE VİZELERİN SERBESTLEŞTİRİLMESİNE KARŞI"-

    Türkiye ile AB arasında Geri Kabul Anlaşma GKA"nın imzalaması konusunda anlaşmazlığın bulunduğun ifade eden Chrysochoidis, "Fransa, Almanya Türk vatandaşlarına vizelerin serbestleştirilmesine karşı. Yine Almanya ve Fransa Yunanistan"ın Türk sınırını korumadığı eleştirisinde bulunuyor. Yunanistan olarak biz bu sorunun arasında kaldık" şeklinde konuştu. Chrysochoidis, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "AB"nin Türkiye ile vize sorunu konusunda çözüm bulmasını istiyoruz. AB"de Türkiye"ye karşı vizelerin serbestleştirilmesi konusunda görüş birliği olmaması bizi zor durumda bırakıyor. Yunanistan olarak biz zor duruma düşüyoruz. Bu sorunun kökten çözümü için AB içinde çözümü bulunması gerekiyor. Biz Yunanstan olarak bazı çözüm yolları bulmaya çalışıyoruz. Buna göre Yunanistan"a gelen kaçakları polis gözetiminde hostel tarzı hotellerde tutacağız."(ANKA)




    Yunanistan duvarı 3-4 ayda bitirecek Yorumları