Doğalgaz hattını havaya uçurdular   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-27-2012 (11:44)   Son Mesaj: 04-27-2012 (11:44)    Cevap: 0    Gösterim: 346  

    04-27-2012

    Doğalgaz hattını havaya uçurdular

    Doğalgaz hattını havaya uçurdular
    Yemen'in doğusunda El Kaide ile bağlantılı Ensar El Şeria örgütü militanlarının bir doğalgaz boru hattını havaya uçurduğu bildirildi.

    Yetkililer ve görgü tanıkları, Şebva vilayetinde dün gece havaya uçurulan hatta son bir ay içinde ikinci kez saldırı düzenlendiğini söyledi.

    Görgü tanıkları, ateş ve duman bulutlarının kilometrelerce öteden bile görülebildiğini kaydetti.

    Ensar El Şeria sözcüsü, saldırıyı merkez Maarib vilayetinin El Kaide liderinin öldürülmesine yanıt vermek için düzenlediklerini ifade etti.

    Doğalgaz boru hattının Maarib'den Balhaf'daki ihracat terminaline gaz taşıdığı, 2009 yılında açılan terminalin Fransız petrol şirketi Total'ın öncülüğünde 3 Güney Koreli şirket tarafından işletildiği bildiriliyor.

    Yemen'de yönetim karşıtı gösterilerin başladığı 2011 yılı Ocak ayından bu yana petrol ve doğalgaz boru hatlarına çok sayıda saldırı düzenlendi.

    Küçük ham petrol üreticisi Yemen'de tüm petrol alanları faaliyette olduğu sürece günde yaklaşık 260 bin varil petrol üretiliyor.




    Doğalgaz hattını havaya uçurdular Yorumları