Obama´nın Bakü Büyükelçiliği adayı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-27-2012 (03:49)   Son Mesaj: 04-27-2012 (03:49)    Cevap: 0    Gösterim: 412  

    04-27-2012

    Obama´nın Bakü Büyükelçiliği adayı

    Obama´nın Bakü Büyükelçiliği adayı
    ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin Bakü Büyükelçiliği görevine deneyimli diplomat Richard Morningstar'ı aday gösterdi.

    Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Obama'nın, Matthew Bryza'dan boşalan Bakü Büyükelçiliği görevi için, halen ABD Dışişleri Bakanı'nın Avrasya özel temsilcisi olarak görev yapan Morningstar'ı aday gösterdiği bildirildi.

    Morningstar'ın Bakü'deki görevine başlayabilmesi için adaylığının önce Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde, ardından da Senato Genel Kurulu'nda onaylanması gerekiyor.

    ABD'nin bir önceki Bakü Büyükelçisi Matthew Bryza, Obama tarafından 2010 yılı ortalarında bu göreve aday gösterilmiş, ancak Ermeni yanlısı senatörler Robert Menendez ve Barbara Boxer'ın engellemeleri yüzünden adaylığı Senato'da onaylanamamıştı. Bunun üzerine Obama, aynı yılın aralık ayında, Senato'da verilen arada Bryza'yı ''özel yetkisini'' kullanarak 1 yıllık geçici süreyle Bakü'ye atamış, ancak bu 1 yıllık sürede de Senato'dan gereken onayın çıkmaması üzerine, Bryza ülkesine geri dönmek zorunda kalmıştı.




    Obama´nın Bakü Büyükelçiliği adayı Yorumları