Türkler´in katillerini yanlış yerde aramışlar   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-26-2012 (16:47)   Son Mesaj: 04-26-2012 (16:47)    Cevap: 0    Gösterim: 364  

    04-26-2012

    Türkler´in katillerini yanlış yerde aramışlar

    Türkler´in katillerini yanlış yerde aramışlar
    Almanya'da 8 Türk'ü ve 1 Yunan'ı öldüren aşırı sağcı katillerin izine, yanlış yerde arandığı için uzun yıllar rastlanılamadığı bildirildi.

    Cinayetleri soruşturan Bavyera eyaletindeki "Boğaziçi" (Bosporus) adlı cinayet masasının üyeleri, bugün Federal Meclis Araştırma Komisyonunda dinlendi.

    Sözkonusu cinayet masasının eski yöneticisi Wolfgang Geier açıklamasında, uzun süre katillerin Nürnberg ve çevresinde yaşadığının tahmin edilmesi sebebiyle izlerine rastlanılamadığını belirterek, bunun sebebinin de katillerin profiline uyan bazı diğer aşırı sağcıların peşine düşmelerinden kaynaklandığını söyledi.

    "Neden bu bölgeye odaklandıkları" şeklindeki bir soruya karşılık da Geier, öldürülen insanların üçünün Nürnberg ve çevresinde olması sebebiyle bu bölgeye ağırlık verdiklerini, Almanya çapında tüm aşırı sağcı şüphelileri izlemelerinin o dönemde mümkün olamadığını kaydetti.

    Federal Meclis Araştırma Komisyonu bugün ayrıca, iki emniyet görevlisi ile bir savcıyı da dinleyecek.




    Türkler´in katillerini yanlış yerde aramışlar Yorumları