Suriye´de 10 kişi hayatını kaybetti   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-26-2012 (16:44)   Son Mesaj: 04-26-2012 (16:44)    Cevap: 0    Gösterim: 353  

    04-26-2012

    Suriye´de 10 kişi hayatını kaybetti

    Suriye´de 10 kişi hayatını kaybetti
    Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkede bugün muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçlerince açılan ateşte 10 kişinin öldüğünü açıkladı.

    Londra merkezli örgüt, ülkenin doğusunda yer alan Deyr Ez Zor'un Muhasan beldesinde açılan tank ateşinde ve yerleşim birimlerine düşen havan mermileri sonucu 4 sivilin yaşamını yitirdiğini ve operasyonlar nedeniyle halkın sıcak bölgelerde güvenli yerlere göç ettiğini belirtti.

    Ayrıca, iç kesimlerdeki Humus'ta 2, Halep'te 3 ve başkent Şam'da 1 kişinin öldüğünü kaydeden örgüt, Duma kentinin 4 günden bu yanan güvenlik güçlerince kuşatıldığını ve kentteki operasyonlarda ağır silahların kullanıldığını aktardı.

    Hama'da 70 kişi yaşamını yitirdi

    Öte yandan Suriye Genel Devrim Konseyi, dün gece Hama'da bulunan bir binaya muhaliflerin bombalı saldırı düzenlediği ve 16 kişinin yaşamını yitirdiği yönündeki haberleri yalanlandı.

    Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan Suriye Genel Devrim Konseyi'nin açıklamasında, "Hama kentinde dün gece Esed güçleri tarafından düzenlenen füze saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 70 sivil yaşamını yitirmiştir. Füzelerin binalara isabet etmesi sonucu enkaz altında çok sayıda sivil bulunmaktadır" denildi.

    Bu arada füze saldırılarının devam etmesi nedeniyle Hama ve Dera'da esnafın bugün kepenk kapatma eylemine başladığı kaydedildi.




    Suriye´de 10 kişi hayatını kaybetti Yorumları