KKTC´de karada ilk sondaj başladı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-26-2012 (15:47)   Son Mesaj: 04-26-2012 (15:47)    Cevap: 0    Gösterim: 401  

    04-26-2012

    KKTC´de karada ilk sondaj başladı

    KKTC´de karada ilk sondaj başladı
    Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), KKTC ile yaptığı anlaşma uyarınca, KKTC'de karada ilk petrol ve doğalgaz arama sondajına düzenlenen törenle başladı.

    İskele'ye bağlı Sınırüstü köyü sınırları içinde bulunan Türkyurdu-1 adı verilen sondaj kuyusunda düzenlenen törende, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun konuşma yaptı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Başbakanı İrsen Küçük, sondajın başlamasını tarihi bir adım olarak nitelediler.

    Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu, Başbakan Küçük, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sondaj platformuna çıkarak çalışmayı başlattılar.

    Araştırma nitelikli sondajın 3 ile 6 ay sürmesi bekleniyor.

    KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı arasında 2 Kasım'da Lefkoşa'da, "Petrol Sahası Hizmetleri ve Üretim Paylaşımı Sözleşmesi" imzalanmıştı.

    Bakan Yıldız'ın huzurunda yapılan anlaşmaya, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal imza koymuştu.

    Anlaşma, TPAO'ya kar payı esasına göre arama, kuyu açma ve işletme yetkisi veriyor.

    Töreni Kıbrıs'ın Rum kesiminden gelen basın mensupları da izledi.




    KKTC´de karada ilk sondaj başladı Yorumları