BM: Dünya güvenliği tehdit altında   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-26-2012 (11:47)   Son Mesaj: 04-26-2012 (11:47)    Cevap: 0    Gösterim: 329  

    04-26-2012

    BM: Dünya güvenliği tehdit altında

    BM: Dünya güvenliği tehdit altında
    BM, dünyada küreselleşmeyle beraber sınır ötesi uyuşturucu kaçakçılığı, silahlar, teröristler ve insanlar yüzünden uluslararası barış ve güvenliğe tehdidin arttığını bildirdi.

    BM Güvenlik Konseyi, küreselleşen toplumda "yeni enformasyon ve iletişim teknolojileriyle daha iyi donanıma sahip organize suç örgütleri ve şebekelerin, çeşitliliğinin ve bağlantılarının arttığı"nı vurguladı.

    Güvenlik Konseyi'nin başkanlık açıklamasında, bazı durumlarda, bunun, silahlı çatışmalar, terörizm, kitle imha silahları ve hafif silahların yayılması, organize suç, korsanlık, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı gibi, uluslararası güvenliğe tehditleri artırdığı belirtildi.

    ABD'nin BM Büyükelçisi Susan Rice tarafından okunan açıklama, Konsey'in 15 üyesi tarafından da kabul edildi.

    Rice, küreselleşen dünyada, ortak güvenliğin zayıf halkalarının uyuşturucu ve silah kaçakçılığında kullanılan sınırların güvenliğinin yetersizliği, nükleer malzemeler, kimyasal ve biyolojik silahlar, teröristler ve hatta insanlar olduğunu söyledi.




    BM: Dünya güvenliği tehdit altında Yorumları