´Gözlemcilerden sonra saldırı düzenlediler´   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-26-2012 (08:48)   Son Mesaj: 04-26-2012 (08:48)    Cevap: 0    Gösterim: 417  

    04-26-2012

    ´Gözlemcilerden sonra saldırı düzenlediler´

    ´Gözlemcilerden sonra saldırı düzenlediler´
    Suriye Genel Devrim Konsey üyesi Ebu Ubeyde, "BM gözlemcileri Duma semtinde incelemelerini bitirdikten sonra ordu ağır silahlarla operasyonlar düzenledi" dedi.

    Ebu Ubeyde, "Operasyonlarda semtte büyük hasarlar oluştu, tank ateşinde araç ve evlerde yangın çıktı. Güvenlik nedeniyle halk semti terk etmek zorunda kaldı" dedi.

    AA muhabirine internet üzerinden bilgi veren Ubeyde, BM ve Arap Birliği Suriye özel Temsilcisi Kofi Annan'ın ateşkes planını demetlemek için Duma'ya gelen BM gözlemcilerinin tankların gölgesinde incelemelerini sürdürdüğünü, gözlemcilerin semtte birçok olaya tanık olduğunu ve rejimin bundan rahatsızlık duyduğunu söyledi.

    Düzenlenen operasyonlarda semtin Kavtuli caddesinde büyük hasarın meydana geldiğini ve açılan ateşte onlarca aracın yandığını, bazı evlerde de ağır silah izlerinin görüldüğünü anlatan Ubeyde, "Gözlemciler semtte büyük bir gösteriyle karşılandı. Gözlemciler ağır silahların çekilmediğini kendi gözleriyle gördü. Gözlemcilerin etrafında fazla kimse toplanmasın diye güvenlik güçleri gösteriye müdahale etti. Müdahale sonucu çok sayıda protestocu yaralandı" diye konuştu.

    Beşşar Esed'in Annan'ın ateşkes planının hiçbir maddesini yerine getirmediğini ve tüm dünyanın gözü önünde operasyonlarını sürdürüp halkını öldürmeye devam ettiğini belirten Ubeyde, BM gözlemcilerinin, birçok kentte incelemelerde bulunduğunu, rejimin hala ağır silahlarını kent merkezlerinden çekmediğini ve operasyonlarına devam ettiğini gördüğünü belirtti.

    Duma'da düzenlenen operasyonlarda ve çıkan yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahale etmesi sonucu ondan fazla kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin de yaralandığını vurgulayan Ubeyde, "Rejim yaralı muhalifleri yakalamak için semtteki hastahanelerde muhalif avı başlattı. Halk korkudan hastahanelere gidemez oldu" ifadesini kullandı.

    "Güvenlik güçleri semtte ağır silah ve tanklarla terör estirdi. Önlerine geleni silip süpürdü, hiç kimseye merhamet etmeden her şeye ateş açıyorlardı" diyen Ubeyde, tüm bu yaşananların BM gözlemcilerinin semtten ayrılmalarından sonra olduğunu, gözlemcilerle görüşen insanların hayatlarının tehlikede olduğunu ve rejim tarafından arandıklarını söyledi.

    Duma'nın başkent Şam'ın en önemli muhalif semtlerinden biri olduğunu ve gösterilerinin barışçıl bir şekilde devam ettiğini belirten Ubeyde, "Gösterilerimizde Suriye'nin birliği yönünde çağrılar yapıyoruz, içimizde her din ve mezhepten insan var. Suriye'de rejimle halk arasında sorun var, ülkede din ve mezhep sorunu yok, yönetim azınlıkları kendi tarafına çekmek ve halkı zayıflatmak için mezhepçilik fikrini ortaya attı" dedi.




    ´Gözlemcilerden sonra saldırı düzenlediler´ Yorumları