23 Nisan Avrupa Parlamentosu´nda kutlandı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-25-2012 (16:44)   Son Mesaj: 04-25-2012 (16:44)    Cevap: 0    Gösterim: 361  

    04-25-2012

    23 Nisan Avrupa Parlamentosu´nda kutlandı

    23 Nisan Avrupa Parlamentosu´nda kutlandı
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Avrupa Parlamentosu'nda (AP) coşkuyla kutlandı.

    Almanya'dan gelen 130 Türk ve Alman çocuğu AP'de ağırlayan Sosyalist Milletvekili İsmail Ertuğ, 23 Nisan'ın dünya çocuklar günü ilan edilmesini istedi.

    AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, programda okunan yazılı mesajında, Avrupa Parlamentosu'nun 23 Nisan coşkusuna ortak olmasını son derece anlamlı bulduğunu belirterek, "Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan, bütün insanlık için aydınlık ve barış dolu bir gelecek çağrısıdır" ifadesini kullandı.

    Bağış, mesajında şunları kaydetti:

    "Kararlılıkla devam ettirdiğimiz Avrupa Birliği reform süreci herkesten çok gençlerin ve çocukların projesidir. Bugünün Avrupası'nın ve Türkiyesi'nin çocukları, yarının büyükleri olarak Türkiye'nin AB üyeliğinin kazanımlarını, bu tarihi gelişmenin önemini de en iyi idrak edecek olanlardır."

    TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İsler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, çocuklara hitap ederken, yeni anayasa çalışmalarında her kesimden görüş istediklerini ve ilk cevabın çocuklardan geldiğini söyledi.

    Erdöl, dünya parlamentoları arasında ilk kez TBMM'de oluşturulan Çocuk Haklarını İzleme Komitesi'yle Çocuk Hakları Sözleşmesi başta olmak üzere Türkiye'deki uygulamaları yakından takip ettiklerini ve çocuklara yeni güvenceler için çalıştıklarını kaydetti.

    Avrupalı ve Türk yetkililere soru ve beklentilerini ileten çocuklar, en çok Türkiye'nin ne zaman AB'ye üye olacağı, Avrupa'da Türkiye karşıtlığının nedenleri, Türkçe eğitim talepleri, vizelerin kaldırılması, çocuklar arasında ten renklerine göre ayrımcılık yapılmaması, dünya genelinde çocukların aç kalmaması ve koruma altına alınması ve savaşların önlenmesi üzerinde durdu.

    Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel, çocukların sorularını cevaplandırırken, "Türkiye karşıtlığının birçok nedeni var. Bunlar bazen tarihten, bazen coğrafyadan, bazen nüfustan ve dinden kaynaklanıyor" diye konuştu.

    Yenel, Türkiye'nin AB üyeliği için yaklaşık 50 yıldır sabır gösterdiğini belirterek, "Sabrımız taşmak üzere" dedi.

    Yenel, Türkiye'nin AB standartlarını yakalayıp geçmesinin AB üyeliğinden daha önemli olduğunu vurguladı.

    Berlin 23 Nisan Derneği temsilcileri de 23 Nisan'ı dünya genelinde çocuk bayramı olarak yaygınlaştırmak için AP'deki kutlamaları katılımı artırarak geleneksel hale getireceklerini söyledi.




    23 Nisan Avrupa Parlamentosu´nda kutlandı Yorumları