AKPM genel kurulu Suriye´yi tartışacak   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-25-2012 (15:47)   Son Mesaj: 04-25-2012 (15:47)    Cevap: 0    Gösterim: 339  

    04-25-2012

    AKPM genel kurulu Suriye´yi tartışacak

    AKPM genel kurulu Suriye´yi tartışacak
    Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) genel kurulu, yarın Suriye'deki gelişmeleri tartışacak.

    Genel kuruldaki tartışmanın ardından Suriye'deki son gelişmelerle ilgili kaleme alınan rapor ve buna bağlı bir karar tasarısı oylamaya sunulacak.

    Karar tasarısında, Suriye yönetiminin insan hakları ihlallerinin şiddetle kınanırken, ihlallerin aynı zamanda "insanlık suçu"na kadar vardığı uyarısına yer veriliyor.

    Uluslararası camianın Suriye'ye yaptırım konusunda geciktiğine işaret edilen karar tasarısında, "ateşkes ihlalleri ve giderek artan ölü ve yaralı sayısından ciddi endişe duyulduğu" ifade ediliyor.

    "Annan barış planının başarılı olması için her türlü fırsatın verilmesi gerektiği" de vurgulanan karar tasasında, "barış planına uyulması ve ateşkese tam saygı gösterilmesi ile birlikte bu ülkede demokrasi alanındaki köklü değişikliklerin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiği"ne de dikkat çekiliyor.

    Tasarıda, yine bu hedefe ulaşmak için özgür ve adil seçimlerin önemine vurgu yapılıyor.

    "Suriye'nin etnik, kültürel, dini farklılığının ve toprak bütünlüğünün korunmasının önemi"ne atıfta bulunulan karar tasarısında, "Suriye'nin yeniden inşasındaki sürece bu ülkedeki bütün kesimlerin aktif bir şekilde katılmasının gerektiği" ifadelerine de yer veriliyor.




    AKPM genel kurulu Suriye´yi tartışacak Yorumları