Rus Kozaklardan nefes kesen ata binme gösterisi   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-25-2012 (14:47)   Son Mesaj: 04-25-2012 (14:47)    Cevap: 0    Gösterim: 358  

    04-25-2012

    Rus Kozaklardan nefes kesen ata binme gösterisi

    Rus Kozaklardan nefes kesen ata binme gösterisi
    Rusya’da Kremlin Sarayı’nın atlı birliğinde görevli Kozaklar, nefes kesen gösteri yaptı.

    Kafkasların "doğuştan asker" milleti olarak bilinen Kozakların, Moskova"da düzenlenen ata binme ve at üzerinde kılıç sallama gösterisi beğeni topladı. At dörtnala giderken inip binen, at sırtında kılıç sallayan Kozak gençler, Kafkasya bölgesindeki halkların yiğit isimli geleneksel gösterilerini sundu. At sırtında ayakta duran göstericiler adeta şov yaptı.

    At koşarken üzerinde kılıçla direklere asılı pet şişeleri kesen binici Aleksandr Leşev", " Kılıçla at üzerinde gösterisi yapmak çok tehlikeli." diyor.

    Kozak birliğinde görev alan bayan Angelina Bragilskaya da iki ayrı atın sırtında giden iki binicinin omzunda bayrağı taşımak için bir ay çalıştığını anlattı.

    Kozaklar Rus ordusunda önemli bir yer teşkil ediyor. Birinci Dünya Savaşı yıllarında Kafkasya halklarının kurduğu Dikaya Diviziya (Vahşi Tümen), Almanların korkulu rüyası olmuştu.





    Rus Kozaklardan nefes kesen ata binme gösterisi Yorumları