Suriye´de milli sporcu öldürüldü   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-25-2012 (13:46)   Son Mesaj: 04-25-2012 (13:46)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    04-25-2012

    Suriye´de milli sporcu öldürüldü

    Suriye´de milli sporcu öldürüldü
    Suriye'deki olaylarda bir sporcunun öldürüldüğü bildirilirken, bir sinema sanatçısının muhaliflere katıldığı, Filistinli sosyalist bir aydının da gözaltına alındığı açıklandı.

    Suriyeli Özgür Sporcular Birliği Üyesi Ebu Ahmed, El-Kerame Spor Kulübü'nün formasını giyen Temmam Abdulhalik Za'rur'un, eşi ve çocuğuyla öldürüldüğünü duyurdu.

    Birlik ayrıca, milli boksör Ahmet Vettar'ın Suriye güvenlik güçleri tarafından tutuklandığını bildirdi.

    Sinema sanatçısı muhaliflere katıldı

    Öte yandan Suriyeli sinema sanatçısı Tac Haydar, muhaliflere desteğini açıkladı. Haydar açıklamasında, "Halkına zulmeden bir yönetimin meşruiyeti kalmamıştır. Halkımın onur, adalet ve özgürlüğünün bir parçasıyım" ifadesini kullandı.

    Filistinli aydın gözaltına alındı

    Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suriye güvenlik güçleri dün Şam'daki evinde 57 yaşındaki Filistinli sosyalist aydın Selame Kila"yı gözaltına aldı.

    2001'den beri kanserle mücadele eden Kila'nın, Marksist Sol Çalışma ve Araştırma Merkezi yöneticisi olduğu ve Suriye'nin tanınan aydınları arasında yer aldığı öğrenildi.




    Suriye´de milli sporcu öldürüldü Yorumları