Mikdad: Suriye, Annan Planı´na bağlı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-23-2012 (22:46)   Son Mesaj: 04-23-2012 (22:46)    Cevap: 0    Gösterim: 379  

    04-23-2012

    Mikdad: Suriye, Annan Planı´na bağlı

    Mikdad: Suriye, Annan Planı´na bağlı
    Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Faysal El Mikdad, Suriye'nin BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın ateşkes planına ciddi ve büyük bir şekilde bağlı kaldığını söyledi.

    Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Bakan Yardımcısı Mikdad'ın Filipinliler Dışişleri Bakan Yardımcısı Rafael Seguis ile bir araya gelmesinde, Suriye'nin maruz kaldığı saldırılar çerçevesinde ülkedeki son gelişmelerle ilgili olarak Seguis'e bilgi verdiği belirtildi.

    Silahlı terör grupları ve onları destekleyen ülkelerin şu ana kadar Annan'ın ateşkes planına uymadıklarına dikkati çeken Mikdad, ulusal diyaloğun tek çözüm yolu olduğunu ifade etti.

    Suriye'nin maruz kaldığı zorlukları aşması temennisinde bulunan Seguis de ülkenin en kısa zamanda tekrar istikrara kavuşması dileğinde bulundu.

    Bu arada, Suriye İçişleri Bakanı Muhammed eş-Şaar, Şam'da bir toplantıda yaptığı açıklamada, ''Suriye'nin güvenlik ve istikrarı yeniden sağlayacağını ve halkın öngörüsü ile ulusal birliği ve devlet başkanı Beşşar Esed'e bağlılığıyla bu krizden daha da güçlenerek çıkacağını'' belirtti.




    Mikdad: Suriye, Annan Planı´na bağlı Yorumları