BM: Ateşkes hala tam sağlanamadı   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-23-2012 (21:46)   Son Mesaj: 04-23-2012 (21:46)    Cevap: 0    Gösterim: 359  

    04-23-2012

    BM: Ateşkes hala tam sağlanamadı

    BM: Ateşkes hala tam sağlanamadı
    BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Lynn Pascoe, Suriye'de ateşkesin hala tam sağlanamadığını ve Suriye yetkililer tarafından alınan önlemlerin yetersiz olduğunu söyledi.

    Pascoe, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Ortadoğu konulu toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye'deki krize dikkati çekti.

    BM-Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın yarın BMGK'ya bilgi vereceğini belirten Pascoe, krize ilişkin olarak, ''Suriye'de önemli bir ana geldik, ateşkes hala tam sağlanamadı. Çok fazla insan hayatını kaybetti ve hala insan hakları ihlalleri devam ediyor. BMGK'nın aldığı 2043 sayılı kararla Suriye'ye gidecek BM gözlemci misyonunun Suriye'de ölümlerin durmasına ve sükunetin sağlanmasına yardımcı olmasını umut ediyoruz. Amacımız Suriye'deki durumu dondurmak değil ancak ciddi ve güvenilir bir siyasi süreç için şartları oluşturmak'' diye konuştu.

    Suriye hükümetinin ağır silahlar kullanmayı bırakarak ve yerleşim merkezilerinden askeri güçlerini çekerek yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini belirten Pascoe, ''Suriye yetkililer tarafından keyfi tutuklananların serbest bırakılmasına ve barışçıl gösteri düzenleme hakkına dair alınanlar da dahil olmak üzere bugüne kadar alınan önlemler yetersiz'' dedi.

    Pascoe, Suriye'de 1 milyon kişinin insani yardıma ihtiyacı olduğunu hatırlatarak, Suriye yönetiminin bu insanların ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmasını istedi.




    BM: Ateşkes hala tam sağlanamadı Yorumları