Gözlemcilerin gelmesiyle Humus´ta sular duruldu   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-23-2012 (19:47)   Son Mesaj: 04-23-2012 (19:47)    Cevap: 0    Gösterim: 330  

    04-23-2012

    Gözlemcilerin gelmesiyle Humus´ta sular duruldu

    Gözlemcilerin gelmesiyle Humus´ta sular duruldu
    BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın ateşkes planını denetlemeye gelen BM gözlemcilerinden iki kişinin iki gündür Humus'ta kalmasıyla kentin sakin günler geçirdiği bildirildi.

    Suriye Genel Devrim Konseyi, Humus'ta cumartesi günü incelemelerde bulunan iki BM gözlemcisinin kentte kalmasıyla hayatın normale dönmeye başladığını, kesik olan telefon, internet ve elektrik hizmetinin verilmeye başlandığını belirtti.

    BM gözlemcilerine rağmen tank ve zırhlı araçların kent merkezinde yerinde olduğunu, güvenlik güçlerinin kontrol noktalarında arama yaptığını kaydeden konsey, keskin nisancıların hala bazı yerlerde bulunduğunu ve belli saatlerde haraket eden her şeye ateş açtıklarını bildirdi.

    Kentte ağır silah seslerinin kesildiğini fakat Bab Amr ve Halidiye semtlerinden hafif silah sesleri geldiğini, güvenlik güçlerinin bu bölgelerde bazı kişileri tutukladığını belirten konsey, Tedmur merkezden tüm askeri araçların çekildiğini, bu askeri araçların Tedmur hapishanesi civarında saklandığını, kontrol noktalarında askerlerin polis kıyafeti giyerek denetim yaptığını ileri sürdü.

    Humus'un Kusyr semtinde gözlemcilerin incelemeleri sırasında aktivistlerin birçok hasar görmüş yapıyı görüntüleme fırsatı bulduğunu ifade eden Humuslu yerel aktivistler, semtte bulunan Rahman Camisi'nin tank ateşinde isabet aldığını ve bazı yerlerinin yıkıldığını görüntülediklerini söyledi.

    Gözlemcilerin kentte kalmasıyla az da olsa halkın dışarı çıkıp alışveriş yapma imkanı bulduğunu ifade eden aktivistler, gözlemcilerin kentte kalmasıyla halkın biraz nefes aldığını belirtti.

    BM gözlemcilerinin kentte kalmasıyla istikrarın geldiğine dikkati çeken aktivistler, halkın kentte huzur ve güven istediğini, silahların bir an önce şehir merkezinden çekilmesi gerektiğini kaydetti.




    Gözlemcilerin gelmesiyle Humus´ta sular duruldu Yorumları