Macaristan IMF´den tarih bekliyor   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-23-2012 (15:48)   Son Mesaj: 04-23-2012 (15:48)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

    04-23-2012

    Macaristan IMF´den tarih bekliyor

    Macaristan IMF´den tarih bekliyor
    Uluslararası Para Fonu (IMF) ile geçen yıldan bu yana 20 milyar avroluk kredi anlaşması yapmak isteyen Macaristan, IMF'den bu ayın sonuna kadar anlaşma tarihi bekliyor.

    Macaristan Dışişleri Bakanı Janos Martony Macaristan Haber Ajansı'na (MTI) yaptığı açıklamada, ''Biz hükümet olarak IMF ile kredi anlaşması yapmayı ciddi olarak istiyoruz. İMF yetkilileri bize bu ayın sonuna kadar toplantı tarihi vereceğini açıkladı'' diye konuştu.

    Dünya ekonomi medyasında ''Macaristan'ın IMF ile kredi anlaşması yapmak istemediği ve bu yüzden zaman çaldığı'' yönündeki haberlere ilişkin bir soru üzerine Macaristan Dışişleri Bakanı Janos Martony, bu haberleri yalanladı.

    Martony, Macaristan'ın IMF ile gerçekten anlaşmak istediğini, IMF'nin kendilerinden istediği bazı ekonomik hususları yerine getirerek mayıs ayında nihai anlaşmaya imza atmak istediklerini açıkladı.

    Geçen yılın kasım ayından bu yana IMF ile 20 milyar avro kredi anlaşması için zemin arayan Macaristan'a IMF, ekonomik politikasını değiştirmeden kesin bir tarih vermeyeceğini bildirmişti.




    Macaristan IMF´den tarih bekliyor Yorumları