Hollanda´da hükümet istifa edebilir   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-23-2012 (14:47)   Son Mesaj: 04-23-2012 (14:47)    Cevap: 0    Gösterim: 351  

    04-23-2012

    Hollanda´da hükümet istifa edebilir

    Hollanda´da hükümet istifa edebilir
    Hollanda'da, sağ azınlık koalisyonunun, hükümeti dışarıdan destekleyen aşırı sağcı Geert Wilders'ın lideri olduğu Özgürlük Partisi'yle anlaşmazlığa düşmesi ülkede siyasi krize yol açtı

    Hollanda'da, iktidardaki sağ azınlık koalisyonunun, hükümeti dışarıdan destekleyen aşırı sağcı Geert Wilders'ın lideri olduğu Özgürlük Partisi'yle (PVV) ekonomik tasarruf tedbirleri konusunda anlaşmazlığa düşmesi ülkede siyasi krize yol açtı.

    Azınlık hükümeti, ortaya çıkan krizi görüşmek üzere sabah saatlerinde olağanüstü toplandı.

    Başbakan Mark Rutte başkanlığında yapılan toplantı sonunda hükümet üyelerinin istifalarını sunmaları ya da geçici azınlık hükümeti olarak yola devam etme kararı almaları bekleniyor.

    Olağanüstü toplantının ardından Başbakan'ın son gelişmeler konusunda Kraliçe'yi bilgilendirmesi öngörülürken, erken seçim talebinde bulunan muhalefet partilerine ait meclis gruplarının da toplanacağı belirtildi. Muhalefet kanadı ayrıca son durumla ilgili Başbakan'ın katılacağı bir genel görüşme talebinde bulundu.

    Bu arada Kraliçe Beatrix'in Başbakan'la görüşmesinden sonra Danıştay, Senato ve Meclis Başkanlarıyla bir araya gelmesi de bekleniyor.

    Hollanda medyasına yansıyan haberlerde, Kraliçe'nin ayrıca, mecliste temsil edilen siyasi partilerin meclis grup başkanlarıyla görüşebileceğine de yer verildi.

    Liberal Parti (VVD) ile Hristiyan Demokratlar Birliği'nden (CDA) oluşan sağ azınlık hükümetinin, kendilerine dışarıdan destek veren Wilders'ın partisiyle sürdürdüğü ekonomik tasarruf tedbirlerine ilişkin görüşmeler geçen Cumartesi günü anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı.

    Başbakan Mark Rutte, başarısızlıkla sonuçlanan görüşmelerden sonra yaptığı açıklamada, erken seçimin gündemde olduğunu belirtmişti.




    Hollanda´da hükümet istifa edebilir Yorumları