Libya´da 6 bomba imha edildi   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-20-2012 (17:49)   Son Mesaj: 04-20-2012 (17:49)    Cevap: 0    Gösterim: 470  

    04-20-2012

    Libya´da 6 bomba imha edildi

    Libya´da 6 bomba imha edildi
    Libya'nın başkenti Trablus'da NATO'nun Kaddafi güçlerine karşı geçen yıl yürüttüğü hava operasyonu sırasında atılan ancak patlamayan 6 adet bomba imha edildi.

    Trablus'un dışında yer alan bir askeri tesiste bulunan patlamamış bombalar, civarda bulunan yerleşim yerlerine tehdit oluşturduğu için bulundukları yerden çıkartılarak, bir başka askeri tesise nakledildi.

    Buradaki açık alanda toprağa açılan derin çukurlara yerleştirilen bombalara, Libyalı bomba imha ekipleri tarafından fünye yerleştirilerek, uzaktan kumanda yardımıyla patlatıldı.

    İmha ekipleri, geçen yıl yaşanan hava operasyonunun kalıntıları olan bombaların her birinin 50 ile 100 kilo arasında değişen ağırlıklarda ve yaklaşık 5 bin el bombası gücünde olduğunu belirtti. Yetkililer, imha işlemi öncesinde çevrede yaşayanların patlama sesine karşı uyarıldığını açıkladı.

    Libya'da Kaddafi rejiminin devrilmesiyle sonuçlanan iç savaşta binlerce kişi hayatını kaybetmişti. Halen ülkenin birçok yerinde çok sayıda patlamamış mühimmat olduğu belirtiliyor.




    Libya´da 6 bomba imha edildi Yorumları