Filistinli mahkum: Esirlerin durumu kötü   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-19-2012 (19:46)   Son Mesaj: 04-19-2012 (19:46)    Cevap: 0    Gösterim: 350  

    04-19-2012

    Filistinli mahkum: Esirlerin durumu kötü

    Filistinli mahkum: Esirlerin durumu kötü
    Filistinli en yaşlı mahkum serbest bırakıldı. İsrail hapishanelerinde bulunan ve dün salıverilen en yaşlı Filistinli mahkum Ahmed Nebhan Sakr, Filistinli mahkumların durumlarının gittikçe kötüleştiğini söyledi.

    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Sakr, mahkumlara yönelik dayak, battaniye ve giysi vermeme, tek kişilik hücrede tecrit gibi cezalandırma yöntemleri kullanıldığına dikkati çekti. Sakr kendisinin de hapiste geçirdiği yıllarda işkenceye uğradığını belirtti.

    Sakr, Filistinli mahkumlar için uluslararası toplum ve Filistinli gruplara kötü muamelelerin sonlandırılması için acil girişimlerde bulunulmasına yönelik çağrı yaptıklarını söyledi.

    Megiddo hapishanesi yönetimi, beş yılını hiç mahkemeye çıkarılmadan hapiste geçirdiği belirtilen Sakr'ı dün serbest bırakmıştı. Sakr 1989 ve 2008 arasında 8 kere idari tutuklamaya maruz kaldı.

    Filistinli mahkumlar, durumlarının iyileştirilmesi, uygulanan şiddete itiraz ve hücre cezalarının durdurulması amacıyla açlık grevine gitmişlerdi.




    Filistinli mahkum: Esirlerin durumu kötü Yorumları