Güney Sudan: Sudan´la savaşmıyoruz   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-19-2012 (16:48)   Son Mesaj: 04-19-2012 (16:48)    Cevap: 0    Gösterim: 359  

    04-19-2012

    Güney Sudan: Sudan´la savaşmıyoruz

    Güney Sudan: Sudan´la savaşmıyoruz
    Güney Sudan, Sudan ile "savaş halinde olmadığını" bildirdi.

    Güney Sudan Enformasyon Bakanı Barnaba Marial Benjamin basın toplantısında yaptığı açıklamada, Güney Sudan'ın, Sudan ile "savaş halinde olmadığını, Sudan'ı düşman değil, dost ve komşu bir ülke olarak kabul ettikleri"ni belirtti.

    Benjamin, özellikle Hiclic'i anımsatarak, Güney Sudan'ın, halen askıda olan tüm sorunların barışçıl yöntemle çözümünü sağlamaya kararlı olduklarını kaydetti.

    Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir, Güney Sudan halkını, Güney Sudan'da iktidarda olan SPLM'den (Sudan Halk Kurtuluş Hareketi) kurtarmak istediklerini söylemişti.

    Sudan, "Güney Sudan'ın istese de istemese de Hiclic kentinin işgaline son vereceği"ni bildirmişti.

    Sudan Dışişleri Bakanlığı'nın kriz merkezi başkanı Ömer Dahab, işgale son vermek için askeri ve diplomatik eylemler başlatıldığını ifade etmişti.

    Güney Sudan-Sudan sınırındaki çatışmalar, yaklaşık iki haftadır kesintisiz sürüyor. Güney Sudan askerleri, geçen hafta Sudan'ın kendisine ait olduğunu iddia ettiği Hiclic kentini ele geçirirken, Sudan, Güney Sudan'ı "düşman" ilan etmişti.

    Taraflar arasında Güney Sudan'ın 9 Temmuz 2011'de bağımsızlığını ilan etmesinden iki ay önce de tartışmalı Abyei bölgesi için çatışma yaşanmıştı.




    Güney Sudan: Sudan´la savaşmıyoruz Yorumları