´Timoşenko yürümekte zorluk çekiyor´   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-19-2012 (11:48)   Son Mesaj: 04-19-2012 (11:48)    Cevap: 0    Gösterim: 390  

    04-19-2012

    ´Timoşenko yürümekte zorluk çekiyor´

    ´Timoşenko yürümekte zorluk çekiyor´
    Ukrayna eski Başbakanı Yulya Timoşenko'yu sağlık kontrolünden geçiren Alman doktorlar, omurga fıtığı olduğunu tespit etti.

    Interfax'ın haberine göre, Timoşenko'nun sağlık durumu hakkında açıklama yapan Alman Nörolog Karl Max Einhaupl, şunları söyledi:

    "Kesin olarak şunu söyleyebilirim ki, Timoşenko kesinlikle hasta. Omurga fıtığı var ve ciddi ağrılara sebep oluyor. Yürümekte zorlanıyor, bu yüzden devamlı yatakta kalması gerekiyor."

    Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle konuyla ilgili Rus "Vedemosti" gazetesine yaptığı açıklamada ise Timoşenko'ya gerekli tıbbi desteğin sağlanmasının, Almanya için önemli olduğunu belirtti. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü de Almanya'nın Timoşenko'nun tedavisini üstlenmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

    Ukrayna eski Başbakanı Timoşenko, 2009'da Rusya ile yaptığı enerji anlaşmasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 7 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.




    ´Timoşenko yürümekte zorluk çekiyor´ Yorumları