Hindistan nükleer başlıklı füze test etti   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-19-2012 (08:47)   Son Mesaj: 04-19-2012 (08:47)    Cevap: 0    Gösterim: 369  

    04-19-2012

    Hindistan nükleer başlıklı füze test etti

    Hindistan nükleer başlıklı füze test etti
    Hindistan hükümeti, nükleer başlık taşıyabilen uzun menzilli füze test edildiğini ve fırlatmanın başarılı olduğunu duyurdu.



    5 bin kilometre menzilli "Agni V" adlı roketin Çin"in başkenti Pekin"i ve Şanghay"ı vurabilecek güçte olduğu kaydediliyor. Hindistan Savunma Araştırma ve Geliştirme Organizasyonu Başkanı Vijay Saraswat, ülkenin doğusundaki Wheeler Adası açıklarından fırlatılan füzenin 600 kilometre yükseldiğini, 3 aşamalık sürecin planlandığı gibi gerçekleştiğini söyledi. Saraswat, "Hindistan, bu fırlatma ile büyük bir füze gücü olduğunu gösterdi" dedi. Fırlatma görevi direktörü Avinash Chandra ise, "Kesinlikle istediğimiz şeyi başardık" diye konuştu.

    1,5 ton ağırlığındaki nükleer savaş başlığı taşıyabilecek şekilde dizayn edilen Agni V, 17,5 metre uzunluğu ve 50 tonluk itiş gücü ile dikkat çekiyor. Yörüngeye uydu da taşıyabilen füzenin maliyeti 486 milyon dolar. Hindistanlı yetkililer, füzenin daha da geliştirilebilmesi için 2015"e kadar 4 ya da 5 deneme daha yapılabileceğini ifade etti. Uzmanlar, Hindistan"ın bu test ile birlikte Çin"e gözdağı verdiğini ve Asya"da kendilerinin de önemli bir güç olduğunu göstermeyi amaçladığını belirtiyor.





    Hindistan nükleer başlıklı füze test etti Yorumları