Almanya durdurulan gemi için şaşkın!   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-18-2012 (17:44)   Son Mesaj: 04-18-2012 (17:44)    Cevap: 0    Gösterim: 384  

    04-18-2012

    Almanya durdurulan gemi için şaşkın!

    Almanya durdurulan gemi için şaşkın!
    Almanya, ‘Atlantic Crusier’ adlı yük gemisinin Türkiye’de gözaltında tutulmasının şaşkınlığını yaşarken, geminin sahibi şirket, gemiyi kiralayanların cephane taşıdığı hakkında bir bilgisi olmadığını açıkladı.

    Suriye"de Esad rejimi muhalifleri öldürmeye devam ederken, Alman bandıralı "Atlantic Crusier" adlı yük gemisinin Suriye"ye cephane taşımasından şüphelenilerek İskenderun açıklarında aranmak üzere bekletilmesi Alman yetkilileri adeta şoke etti. Almanya"nın ciddiyetiyle tanınan tagesspiegel.de adlı internet sayfasında "Türkiye, Alman yük gemisini durdurdu" başlığıyla verilen haberde, "Suriye"de ateşkesten iz yok. Suriye rejimi, muhalifleri öldürmeye devam ediyor. Ölü muhalif sayısı ve muhaliflere karşı şiddet her geçen gün artıyor. Şimdi de bir Alman gemisi, Suriye"ye cephane taşıdığı gerekçesiyle Türkiye tarafından durduruldu" denildi.

    Geminin sahibi, merkezi Emden kentinde bulunan Reederei Bockstiegel adlı firma bir açıklama yaparak, gemiyi kiralayanların Suriye"ye cephane taşıdığına dair bilgilerinin olmadığını açıkladı. Açıklamaya ve geminin yük listesine göre, gemide bir Hindistan firmasının ürettiği termal santral malzemleri bulunuyor. Ancak, Türk yetkililer, İran tarafından yüklenen gemi ile Esad"ın askerlerine cephane taşıdınğı kanısında. Bu bilgiyi ise, isminin açıklanmasını istemeyen bir Türk yetkili verdi.

    Gemiden cephane çıkması halinde büyük bir skandal yaşanacağına dikkat çekilen Alman medyasındaki haberlerde, resmî olarak muhaliflerin yanında yer alanlar Almanya"nın bu iki yüzlü tutumunun çok pahalıya malolacağı belirtiliyor.

    Bilindiği gibi Almanya, Saddam ve Kaddafi"ye operasyonlar sürerken müttefiklerinden habersiz yaptığı yardımlarla da gündeme gelmişti.




    Almanya durdurulan gemi için şaşkın! Yorumları