Eroğlu: Bu eser KKTC´ye vurulan bir mühür   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-14-2012 (20:44)   Son Mesaj: 04-14-2012 (20:44)    Cevap: 0    Gösterim: 387  

    04-14-2012

    Eroğlu: Bu eser KKTC´ye vurulan bir mühür

    Eroğlu: Bu eser KKTC´ye vurulan bir mühür
    KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'de her camii ve yükselen her minarenin KKTC topraklarına vurulan birer mühür olduğunu söyledi.

    Gazimasa'da sınır köyü Beyarmudu'nda temelleri köy halkının katkılarıyla atılan, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti finansmanıyla Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi tarafından inşa edilen Beyarmudu Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

    Camii açılışı için düzenlenen törende Kutlu Doğum Haftası programı da yer aldı.

    Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı bakanlar, milletvekileri ve vatandaşlar katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı;nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Kuran-ı Kerim okundu, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vehbi Karakaş ''Hz. Muhammed ve Kardeşlik Ahlakı'' konulu konferans verdi. Etkinlik, ney eşliğinde ilahi ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

    KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu etkinlikte yaptığı konuşmada, ''Özellikle bu sınır köyünde camilerin minarelerinin yükselmesi bizi yakından izleyenlere mesajlar vermektedir. Her camii, her yükselen minare KKTC topraklarına vurulan birer mühürdür. Bu mühürleri çoğalttıkça çok büyük hayaller içinde olan Güney komşularımız da bazı mesajlar almaktadır diye düşünüyorum'' dedi.

    Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ülkede çeşitli kutlamalar yapıldığını belirten Eroğlu, 2-3 yıl önce başlayan bu kutlamaların yaygınlaşmasının kendisini memnun ettiğini söyledi.

    Kutlu demenin, barış ve sevgi, demek olduğunu kaydeden Eroğlu, Kutlu Doğum Haftası;nın herkese kutlu olması, barış, sevgi ve kardeşlik ortamının daha da pekiştirilmesi dileğinde bulundu.

    KKTC Başbakan İrsen Küçük de, Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri yapıldığını, bu etkinliklerin Hz. Muhammed'in daha iyi anlaşılmasına katkı yaptığını belirtti.

    Kıbrıs'ın 7. asırdan itibaren İslam dinin manevi havasına girdiğini belirten Küçük, Müslümanların Kıbrıs'a bir çok akınlar düzenlediğini, bir çok yerde sahabe ve Müslüman şehitlerin mezarları bulunduğunu anlattı.

    Küçük, ''Bizler O büyük insanın sunduğu son din olan İslamı, Kıbrıs;ta yaşatan ve yaşatacak temsilcileriz'' dedi.

    Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de, sınır köyü olması nedeniyle kutlu Doğum Haftası etkinliği ve camii açılışının Beyarmudu'nda daha büyük anlam taşıdığını belirtti.

    Edip, ''Burada dalgalanan bayrak ve ezanla Türk toplumu ve Müslümanlığın sesini duyuruyoruz. Buradan dünyaya mesaj vermek istiyorum. Gök kubbede dalgalanan al bayrak ve ak bayrak Türklük ve Müslümanlığın, KKTC ve Türkiye;nin sonsuza dek yaşatılacağının simgesidir'' dedi.

    Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleti Müşavir Vekili Mehmet Şaban Yılmaz da, kardeşliğin tüm varlıkları kucaklayabilmek olduğunu belirterek, kardeşlik bilincinin önemine işaret etti.

    KKTC Din İşleri Dairesi Başkanı Talip Atalay da, bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde en çok hatırlatmak istedikleri konulardan birinin de selamlaşma olduğunu ifade ederek, selamlaşmanın, barış, sevgi ve kardeşliğin göstergesi olduğunu söyledi.

    Atalay, mevlit geleneği güçlü olan Kıbrıs Türk halkının bu gelenekle peygambere sevgi ve saygısını ortaya koyduğunu kaydetti.




    Eroğlu: Bu eser KKTC´ye vurulan bir mühür Yorumları