Suriye´de ölü sayısı 17´ye yükseldi   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-14-2012 (18:48)   Son Mesaj: 04-14-2012 (18:48)    Cevap: 0    Gösterim: 333  

    04-14-2012

    Suriye´de ölü sayısı 17´ye yükseldi

    Suriye´de ölü sayısı 17´ye yükseldi
    Suriye Genel Devrim Konseyi, ülkenin çeşitli kentlerinde çıkan gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucunda ölü sayısının 17'ye yükseldiğini duyurdu.

    Annan planına rağmen Humus'ta devam eden operasyonlarda bir kameramanla birlikte 9 kişinin hayatını kaybettiğini, açılan tank ateşinde de çok sayıda da kişinin yaralandığını belirten Konsey, şehir merkezinden tankların çekilmediğini ve keskin nişancıların yüksek binaların üzerinde halka ateş açtığını kaydetti.

    Halep, İdlib ve başkent Şam'ın çevre mahallelerinde çıkan gösterilere güvenlik güçlerinin müdahale etmesinde 8 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Konsey, Halep'in İzae bölgesinde Şebiha ve güvenlik güçlerince açılan ateşte 30'dan fazla kişinin yaralandığını ve yaralıların götürüldüğü hastahanelerin çevreleri askerlerce kuşatıldığını bildirdi.

    Öte yandan, Humus'un Arabis semtinde B 72 tanklarının rastgele ateşlerinin devam etiğini ve onlarca evin açılan ateşte hasar gördüğünü ifade eden yerel kaynaklar, birçok kentte çıkan barışçıl gösterilerin güvenlik güçlerince ateş açılarak engellendiğini dile getirdi.

    Kaynaklar, Şam'ın Dumyr ilçesinde açılan ateş sonucunda bir kameramanın hayatını kaybettiğini ve Humus'ta da bir kameramanın da çekim yaptığı esnada açılan tank ateşinde öldüğünü sözlerine ekledi.

    Ölüm ateşini görüntüleyen kameramanın uzun uğraşlardan sonra binanın çatısında aldıklarını söylen kaynaklar, askerlerin kentte hala hareket eden her şeye ateş açtığını vurguladı.




    Suriye´de ölü sayısı 17´ye yükseldi Yorumları