Yüz binler Türk sağlık ekibine koştu   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-14-2012 (15:46)   Son Mesaj: 04-14-2012 (15:46)    Cevap: 0    Gösterim: 344  

    04-14-2012

    Yüz binler Türk sağlık ekibine koştu

    Yüz binler Türk sağlık ekibine koştu
    Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan iki sahra hastanesi ve bir poliklinikte 8 ayda 200 bin kişi tedavi edilirken, 987 kişinin de ameliyatı yapıldı.

    Sahra Hastaneleri Başhekimi Op. Dr. Musa Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Somali'de iç savaşın ardından yaşanan kıtlık nedeniyle 19 Ağustos 2011'de söz konusu ülkeye geldiklerini anımsatarak, Türk hekimlerinin ülkelerini başarıyla temsil ettiklerini söyledi.

    Türk ekibi olarak 8 ayda 200 bin hastaya baktıklarını ifade eden Temel, şöyle konuştu:

    ''Bölgede en çok beslenme yetersizliğine bağlı kansızlık hastalıkları görülmekte. Hijyenin çok fazla önemsenmediği ülkede hastalıkların önlenmesi için etkin bir mücadele yürütüyoruz. Bugüne kadar hastanelerimize müracaat eden yüz binlerce hastaya 150 bin ton ilaç dağıtılarak tedavileri sürdürülüyor. Bunun yanı sıra savaş nedeniyle travma geçiren bazı hastalara ise psikolojik destek verilmektedir. Ayrıca Türk ekipleri tarafından çocuk ve yetişkinlere Türkiye'den getirilen çeşitli hediyeler dağıtılmaktadır.''

    Temel, bölgede 10'u doktor 35 personelin görev yaptığını belirterek, Türk sağlık ekiplerinin en zor şartlarda da olsa Somali halkınına hizmet etmek için görev yaptığını bildirdi.




    Yüz binler Türk sağlık ekibine koştu Yorumları