BM Pakistan´da mülteci sayısını açıkladı   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-14-2012 (10:48)   Son Mesaj: 04-14-2012 (10:48)    Cevap: 0    Gösterim: 324  

    04-14-2012

    BM Pakistan´da mülteci sayısını açıkladı

    BM Pakistan´da mülteci sayısını açıkladı
    BMMYK, Pakistan ordusunun Taliban ve El Kaide militanlarıyla yaptığı savaş nedeniyle evlerini terk ederek mülteci konumuna düşen insan sayısının 181 bine yükseldiğini açıkladı.

    Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Pakistan ordusunun Taliban ve El Kaide militanlarıyla yaptığı savaş nedeniyle evlerini terk ederek mülteci konumuna düşen insan sayısının 181 bine yükseldiğini açıkladı.

    BMMYK'nın Cenevre'deki merkezinden yapılan açıklamada, ülkenin kuzeybatısında Afganistan sınırındaki Hayber ve Orakzai bölgesinde yaşayan ve iki ateş arasında kalan halkın güvenli bölgelere kaçtığı belirtildi.

    Son bir haftada 10 bin kişinin daha Peşaver yakınlarındaki Jalozai mülteci kampına sığındığı bildirilirken, bahar mevsimiyle birlikte operasyon ve çatışmaların artması durumunda mülteci sayının daha büyük boyutlara yükselebileceği uyarısında bulunuldu.

    Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ise yayımladığı bir raporda, 37 bin mülteciye sağlık hizmeti götürüldüğünü duyurdu.

    Pakistan ordusu Afganistan sınırındaki Hayber ve Orakzai bölgesinde Ocak ayında operasyonlarına başlamıştı.




    BM Pakistan´da mülteci sayısını açıkladı Yorumları