İtalyan demiryollarına rekabet geliyor   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-13-2012 (19:48)   Son Mesaj: 04-13-2012 (19:48)    Cevap: 0    Gösterim: 385  

    04-13-2012

    İtalyan demiryollarına rekabet geliyor

    İtalyan demiryollarına rekabet geliyor
    İtalya'da tanıtımı geçen Aralık ayında yapılan ''NTV: Italo'' hızlı trenlerinin 28 Nisan'da seferlerine başlayacağı açıklandı.

    Ünlü otomobil markası Ferrari'nin Başkanı Luca di Montezemolo başta olmak üzere, Diego Della Valle, Gianni Punzo ve Giuseppe Sciarrone gibi İtalya'nın önemli işadamları tarafından kurulan demiryolu işletmesi ''Nuovo Trasporto Viaggiatori: NTV'', 4 senelik hazırlık aşamasının ardından 28 Nisan'da seferlere başlayacak.

    ''NTV'' firmasının yeni nesil hızlı treni ''Italo''nun ilk olarak Roma, Floransa, Bologna'yı içine alacak şekilde Napoli ve Milano arasında seferler yapacağı, 26 Ağustos'ta Salerno'nun, 27 Ekim'de Venedik'in ve 8 Aralık'ta da Torino'nun, yeni hatlar olarak bu seferlere ekleneceği bildirildi. Roma-Milano arasındaki seferlerde, Eylül ayına kadar bilet fiyatlarının 30 Avro'dan başlayacağı kaydedildi.

    Firmanın hedefinin 3 yılda, 9 milyon yolcu taşımak olduğu belirtildi.

    -Yeni hızlı trenin özellikleri-

    Fransız Alstöm firması tarafından yüzde 98'i yenilebilir materyallerden yapılan ''Italo'' hızlı treninin saatte 360 kilometre hız yapabildiği ancak İtalya genelinde 300 km hızdan fazlasına izin verilmediği için bu hızı aşmayacağı ifade edildi. 11 vagondan oluşan bir hızlı tren setinin, 25 milyon Avro'ya mal olduğu belirtildi.

    ''NTV'' firması 11 vagonluk bir tren setini, 4 farklı kategoriye ayırarak yolcularına hizmet verecek. Vagonlar sundukları hizmetlere göre; ''Club, Prima ve Smart'' olmak üzere 3 ana kategoriye ayrılıyor. Bu 3 ana kategorinin yanı sıra yolcular için vizyondaki filmlerin seyredilebileceği bir de ''Sinema'' vagonu düşünülmüş. 11 vagonluk tren seti, tek bir seferde 450 yolcu taşıma kapasitesine sahip.

    İtalyan devlet demiryollarının ''Frecciarossa'' isimli hızlı trenine rakip olacak olan özel sektör hızlı treni ''Italo''nun seferlerine başlıyor olması İtalyan basınında, demiryollarında devlet tekelinin sona erdiği, rekabetin başladığı şeklinde yorumlandı.




    İtalyan demiryollarına rekabet geliyor Yorumları