Ödürülen Türk genci toprağa verildi   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-13-2012 (17:47)   Son Mesaj: 04-13-2012 (17:47)    Cevap: 0    Gösterim: 317  

    04-13-2012

    Ödürülen Türk genci toprağa verildi

    Ödürülen Türk genci toprağa verildi
    Almanya'nın başkenti Berlin'de yaklaşık iki hafta önce kimliği belirsiz bir kişi tarafından öldürülen Türk genci Burak Bektaş toprağa verildi.

    Almanya'nın başkenti Berlin'de yaklaşık iki hafta önce kimliği belirsiz bir kişi tarafından öldürülen Türk genci Burak Bektaş'ın cenaze namazı kılındı. Berlin Türk Şehitlik camisinde cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazına, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Gürsel Dönmez ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ali Dere, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, ölümün geride kalanlar için büyük bir sabır ve tevekkül imtihanı olduğunu belirterek, ''Bu gencimizin örneğinde bizlere geride kalanlara, ilgili ve yetkililere başarmaları gereken bir dürüstlük ve samimiyet imtihanı olarak, zihinlerimizde ve yüreklerimizde ağırlığını, sorumluluğunu yüklüyor. Bu sorumluluk, bu gencimizi bizden alan canice işlenen bir cinayetin fail veya faillerinin bulunup olayın aydınlatılması; keza benzeri acılara neden olmamak üzere gerekli tedbirlerin alınması, her bir insana eşit değerde ve saygınlıkta bireyler olarak bakılması; insanın ve her bir bireyin canı, malı, kimliği ve değerleri ile yaşatılmasıdır'' dedi.

    Bu üzücü olay karşısında, merhum gencin ailesinin acısının büyük olduğunu ve yakınlarının güzel sabır ve tevekkül örneği sergilemesi gerektiğini ifade eden Dere, herkesin özellikle yetkililerin, huzurlu ve güvenli bir toplum temini için daha büyük bir görev ve sorumluluk bilinci ile hareket etmesi, yaşananları zihin ve vicdanlarında çözmeleri gerektiğini kaydetti.

    Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Gürsel Dönmez de, saldırıda hayatını kaybeden gencin cenazesine katılmak için Berlin'e geldiğini belirterek, ''Sayın Başbakanımızın kesin talimatı dünyanın neresinde olursa olsun bizim insanımız herhangi bir zorlukla karşılaştıysa mümkün olan en kısa zaman içinde onlara ulaşmakla ve acılarını paylaşmakla görevliyiz. Berlin'e geliş sebebimiz de budur. Genç insanımızı menfur bir saldırı sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. Alman makamları gerekli çalışmayı yapıyorlar. Biz de onların çalışmasının neticesini bekliyoruz'' dedi.

    Burak Bektaş'ın cenazesi daha sonra Berlin'de toprağa verildi.




    Ödürülen Türk genci toprağa verildi Yorumları