Rice, Suriye´nin taahhütlerine güvenmiyor   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-12-2012 (00:44)   Son Mesaj: 04-12-2012 (00:44)    Cevap: 0    Gösterim: 357  

    04-12-2012

    Rice, Suriye´nin taahhütlerine güvenmiyor

    Rice, Suriye´nin taahhütlerine güvenmiyor
    BMGK dönem başkanı ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Susan Rice, Suriye rejiminin verdiği sözleri tutmadığını belirterek tahhütler için endişeni açıkladı.

    BM Güvenlik Konseyi'nin (Rice, gazetecilerin Esed rejiminin yarın ateşkese uyacağına yönelik açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, Suriye'de hala çatışmaların devam ettiğini, 1 Nisan'dan bu yana ise Suriye rejiminin uyguladığı şiddetin yoğunlaştığını söyledi.

    Esed rejiminin şiddeti 10 Nisan'da durdurma sözü verdiğini ama bu sözü tutmadığını dile getiren Rice, ''Bugüne kadar yaptıklarına bakıldığında,Suriye rejiminin taahhütlerinin güvenilirliği hala varsa bile çok az'' diye konuştu.

    Suriye rejiminin yarın nasıl bir tutum alacağını merakla beklediklerini kaydeden Rice, BM-Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın da yarın BMGK'ya bilgi vereceğini anımsattı.

    ABD'nin görüşüne göre, Suriye'nin verdiği taahhütlerin, 6 maddelik barış planına uyacağı anlamına gelmediğini söyleyen Rice, Suriye rejiminin daha önceden dün itibariyle şiddeti bırakma sözü verdiğini, ama bunu yapmadığını vurguladı.

    Rice şöyle konuştu:

    ''Dolayısıyla burada ilk etapta iş net bir şekilde Suriye rejimine düşüyor, muhalefete değil. Rejim, Annan Planı çerçevesinde taahhütlerini tam olarak yerine getirmeli. Suriye rejiminin açıklamasının endişe verici ve taahhütlerinin güvenilirliği konusunda şüphe doğuruyor. Çünkü daha önce de pek çok sözler verildi ama bu sözler tutulmadı.''




    Rice, Suriye´nin taahhütlerine güvenmiyor Yorumları