Güney Sudan Hiclic kasabasını ele geçirdi   Konuyu açan: yurtdisihaber   İlk Mesaj: 04-11-2012 (22:48)   Son Mesaj: 04-11-2012 (22:48)    Cevap: 0    Gösterim: 320  

    04-11-2012

    Güney Sudan Hiclic kasabasını ele geçirdi

    Güney Sudan Hiclic kasabasını ele geçirdi
    Sudan, Güney Sudan askerlerinin petrol zengini sınır kasabası Hiclic kasabasını ele geçirdiğini bildirdi.

    Sudan Enformasyon Bakanı Abdulla Ali Masar, başkent Hartum'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "yabancı güçlerle" desteklenen Güney Sudan ordusunun (SPLA) Hiclic'e üç yerden savaş açtığını belirterek, bu büyük ve iyi donanımlı güçlerin kasabaya girmeyi başardığını, sivillere ve şirketlere ait varlıkları talan ettiğini söyledi.

    Masar, Sudan silahlı güçlerinin Güney Sudan güçlerine karşı yüreklice mücadele ettiğini, ancak taktik olarak Karasanah'a çekildiğini belirterek, askerlerin yeniden organize olarak saldırganları püskürtüp Hiclic'i yeniden ele geçireceğini ifade etti.

    Bu arada, Güney Sudan Enformasyon Bakanı Barnaba Marial Benjamin, savaşın genişlediğini belirterek, çatışmanın büyüyerek her tarafa yayıldığını ileri sürdü.

    Hiclic kasabası, tartışmalı Abyei bölgesinin 100 kilometre doğusunda yer alıyor.

    Öte yandan, ABD ile İngiltere, Güney Sudan'a tepki göstererek askerlerini Hiclic'den çekmesini istedi, Sudan'ı da Güney Sudan topraklarını bombaladığı için kınadı.

    Bölgedeki kaynaklar, gün içinde yaptıkları açıklamada, Güney Sudan ordusu ve Güney Sudan tarafından silahlandırılan milislerin tank ve ağır silahlarla petrol bölgesi Hiclic'e girdiğini, Sudan kuvvetlerinin Güney Sudan güçlerini püskürtemediğini, ancak bölgenin kontrolünü de tamamen kaybetmediklerini bildirmişti.




    Güney Sudan Hiclic kasabasını ele geçirdi Yorumları