BM Sözcüsü Nesirky: Süre henüz bitmedi   Konuyu açan: Gurbetten   İlk Mesaj: 04-11-2012 (21:47)   Son Mesaj: 04-11-2012 (21:47)    Cevap: 0    Gösterim: 350  

    04-11-2012

    BM Sözcüsü Nesirky: Süre henüz bitmedi

    BM Sözcüsü Nesirky: Süre henüz bitmedi
    BM Sözcüsü Martin Nesirky, Suriye yönetiminin verdiği taahhütlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirterek '''Taahhütlerin yerine getirilmesi için verilen süre değişmedi." dedi.

    Sözcü Nesirky, Suriye yönetiminin, yarın sabah 06.00'da tüm askeri faaliyetlerini durduracağını bildirmesine yönelik sorular üzerine, bu konuda BM-Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın sözcüsü Ahmed Fevzi tarafından açıklama yapıldığını söyledi.

    Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim'in, Suriye'nin kararını mektupla Annan'a bildirdiğini belirten Nesirky, şöyle konuştu:

    ''Bildiğiniz gibi, şiddetin derhal durması talebinin de bulunduğu 6 maddelik planın kapsamlı şekilde uygulanması Suriye yönetimi ve muhaliflere bağlı. 6 maddelik planın ikinci maddesinin tam olarak uygulanması gerekmektedir ve bu maddenin içindeki noktaları biliyorsunuz. Bu taahhütler ortadan kalkmadı. Taahhütlerin yerine getirilmesi için verilen süre değişmedi, hala aynı. Süre yarın Şam saatiyle sabah saat 06.00'da bitiyor.''

    Kofi Annan'ın hazırladığı 6 maddelik barış planının ikinci maddesinde Suriye hükümetinden, halkın yaşadığı kent ve kasabalarda askeri faaliyetlerini durdurması, ağır silahlar kullanmaya son vermesi ve askerlerini geri çekmesi isteniyor. Aynı şekilde muhalif güçlerden de 2. maddedeki bu 3 noktaya uymaları isteniyor.

    Annan'ın yarın video konferans yoluyla BM Güvenlik Konseyi'ne barış planının uygulanmasına yönelik bilgi vermesi bekleniyor.




    BM Sözcüsü Nesirky: Süre henüz bitmedi Yorumları